Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Υπέρταση: Ποιοι είναι οι φυσικοί τρόποι καταπολέμησης!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υπέρταση: Ποιοι είναι οι φυσικοί τρόποι καταπολέμησης.

Έχετε υπέρταση; Τα φάρμακα δεν είναι η μοναδική λύση. Και οι φυσικοί τρόποι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της αυξημένης αρτηριακής πίεσης σε συνεννόηση πάντα με τον γιατρό.

Εάν είστε υπέρβαρος-η, πίνετε τακτικά αλκοόλ και η γυμναστική δεν συγκαταλέγεται στις συνήθειές σας, δεν είναι περίεργο να υποφέρετε από υπέρταση και καλό θα είναι να κάνετε κάτι το συντομότερο δυνατόν.

– Πρώτα από όλα να αποφύγετε το αλάτι, το οποίο θεωρείται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

– Αισθάνεστε πολύ καλά και πιστεύετε ότι δεν σας χρειάζεται περισσότερη κίνηση. Λάθος, πρόκειται περί πλάνης. Ιδίως εάν υποφέρετε από υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να ασκείστε διότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτείται υπομονή. Τρεις με τέσσερεις φορές την εβδομάδα από 30 έως 45 λεπτά άσκηση μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα. Περπάτημα, κολύμπι ή ποδήλατο είναι ευχάριστοι τρόποι άσκησης και παράλληλα αποτελεσματικοί. Εκτός αυτού βοηθούν και στην ψυχική ευεξία.

Υπέρταση: Ποιοι είναι οι φυσικοί τρόποι καταπολέμησης

– Οι επιστήμονες συμφωνούν πως το υπερβολικό βάρος αυξάνει την πίεση και αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία. Καρδιακά προβλήματα ή εγκεφαλικά μπορεί να είναι ορισμένες από τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες.

– Που και που ένα ποτηράκι κρασί ή μπύρα δεν κάνει κακό. Όχι όμως υπερβολές. Ζάχαρη, καφεΐνη και νικοτίνη είναι δηλητήρια για τον οργανισμό και συμβάλλουν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Το φαστ φουντ είναι ταμπού όπως και οι σάλτσες, τα τηγανητά και τα πατατάκια.

– Όλα αυτά βέβαια είναι γνωστά, όπως πολύ γνωστό είναι επίσης πως οι σαλάτες και τα φρούτα κάνουν πολύ καλό. Καρότα αντί για σοκολάτες και αχλάδια αντί γλυκών ενδείκνυνται. Το πλιγούρι, τα παντζάρια, το σκόρδο και το καρπούζι μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

– Καλό είναι επίσης να αγοράσετε ένα πιεσόμετρο. Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο. Μετράτε την πίεση σας καθημερινά και καταγράψτε τις τιμές, όπως επίσης εάν ασκήστε και τι είδους άσκηση κάνετε. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε μια εικόνα και θα μπορείτε να ρυθμίσετε καλύτερα την αρτηριακή πίεση. Και πάνω από όλα χρειάζεται υπομονή.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,   DW

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea