Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Υπεράνθρωποι και Υπερήρωες! Σχολή Παρκούρ για Παιδιά με Αναπηρίες! ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στην Superhuman Academy εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα εκμάθησης παρκούρ που είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά με διάφορες αναπηρίες.

 ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟΥΡ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

«Το παρκούρ είναι μία φανταστική δραστηριότητα για όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν συντονισμό κινήσεων, να μάθουν για το σώμα τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αίσθηση του χώρου και να συμμετέχουν σε παραδοσιακά αθλήματα και δραστηριότητες. Το παρκούρ χαρακτηρίζεται από συνδυασμό των βασικών κινήσεων και έτσι, ο συμμετέχων μπορεί να πέσει με ασφάλεια, να κινείται επιτυχώς σε ποικίλα περιβάλλοντα, να αποφεύγει με ευκολία τα διάφορα εμπόδια και να μεταφέρει αυτές τις δεξιότητες σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής του», Natalie McKechnie, εργοθεραπεύτρια (OTR/L, KIoC).

Η σχολή παρκούρ στο Boulder στο Colorado αναφέρει πως το παρκούρ χρησιμοποιείται ως μέσο για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της σύναψης φιλικών σχέσεων και ως μέσο διασκέδασης.

Η «ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΗ» ΚΙΝΗΣΗ

Ο ιδρυτής της σχολής Nicholas Zaleski  και ο ιδιοκτήτης της Adam LaPlanta, έχοντας 11 χρόνια εξάσκησης και διδακτικής εμπειρίας στο παρκούρ και έχοντας επίσης πάρει μέρος σε διαγωνισμούς και ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχουν συνειδητοποιήσει πολύ καλά τι είναι αυτό που μετράει στ’ αλήθεια: η ασφάλεια των μαθητών… που είναι η πρώτη τους ανησυχία. Έχουν αφοσιωθεί στη διδασκαλία του παρκούρ και εμπνέουν τους άλλους μέσα από την αγάπη τους για την κίνηση. Επίσης, επιδιώκουν να δουν τους μαθητές τους να τους φτάνουν και να ξεπερνούν τους στόχους που έχουν στο μυαλό τους.

Αναφέρουν πως χρησιμοποιούν μία προσέγγιση που ενισχύει τη δημιουργικότητα, την επιμονή και την ασφάλεια και πως εκπαιδεύουν και εμπνέουν τους μαθητές τους έτσι ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να γίνουν υπεύθυνοι τόσο στο γυμναστήριο όσο και στην κοινωνία.

Οι τάξεις διδάσκονται εποχιακά και η κάθε διδακτική περίοδος διαρκεί από 4 έως 8 εβδομάδες. Οι μαθητές παρακολουθούν το πρόγραμμα μαζί με τους γονείς τους πριν προχωρήσουν στη μεταβατική βαθμίδα. Με τη συμπλήρωση της μεταβατικής βαθμίδας, επιλέγουν είτε να παραμείνουν είτε να συνεχίσουν σε ένα από τα καθημερινά προγράμματα. Κάθε τάξη έχει δύο προπονητές.

Όλα τα θετικά προσωπικά σχόλια που λαμβάνουν από τους γονείς στις κριτικές του Facebook αποδεικνύουν την ποιότητα της προπόνησης και του προγράμματος γενικότερα. Μπορείτε να ακούσετε τόσο τους ιδρυτές όσο και κάποιους από τους γονείς στο παρακάτω βίντεο:

Μπορείτε και εσείς να γνωρίσετε λάτρεις του παρκούρ στη χώρα σας. Μπορείτε να συζητάτε, να οργανώνετε προγράμματα προπόνησης και να μαθαίνετε όλο και περισσότερα για αυτή τη μορφή «αστικής γυμναστικής» που χαρακτηρίζεται από ελεύθερο τρέξιμο, έμφαση στην ταχύτητα και αρμονία κινήσεων.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου, εικόνας και βίντεο brightvibes.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika