Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Υεμένη: Αντιμέτωπη με την χειρότερη επιδημία χολέρας στον κόσμο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Υεμένη αντιμετωπίζει τη χειρότερη επιδημία χολέρας στον κόσμο, με τον αριθμό των ύποπτων κρουσμάτων να έχει υπερβεί τις 200.000, προειδοποιεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Σε κοινή δήλωσή τους, η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρουν ότι ήδη 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με το ένα τέταρτο των θυμάτων να είναι παιδιά, ενώ πολλοί άλλοι παλεύουν για τη ζωή τους.

Οι δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ τονίζουν ότι κάνουν ότι μπορούν για να αναχαιτίσουν την επιδημία, αλλά μέσα σε δύο μήνες η νόσος έχει εξαπλωθεί σε σχεδόν όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ καθημερινά καταγράφονται πλέον 5.000 νέα κρούσματα.

Τα συστήματα Υγείας, ύδρευσης και υγιεινής της χώρας καταρρέουν έπειτα από δύο χρόνια εμφυλίου πολέμου. Επιπλέον, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και εκτεταμένος υποσιτισμός των κατοίκων, ιδίως των παιδιών, με συνέπεια να καθίστανται οι πολίτες της ακόμα πιο ευάλωτοι στη χολέρα.

Μολονότι, εξ άλλου, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν διαθέσει ομάδες ταχείας αντίδρασης που πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στους κατοίκους για να τους διδάξουν πως να προστατεύονται από τη χολέρα, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και αποθηκεύοντας πόσιμο νερό, οι κάτοικοι δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Η χολέρα είναι μία οξεία διαρροϊκή λοίμωξη, που προκαλείται από την κατανάλωση τροφής και νερού μολυσμένου με το βακτήριο δονάκιο της χολέρας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται με αυτό δεν εκδηλώνουν συμπτώματα ή αυτά είναι ήπια, αλλά στις σοβαρές περιπτώσεις η ασθένεια αποβαίνει μοιραία μέσα σε λίγες ώρες, εάν δεν γίνει θεραπεία.

Εξαιτίας του πολέμου, 18,8 από τα 28 εκατομμύρια κατοίκων της Υεμένης χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν, ενώ επτά εκατομμύρια βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού.

tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika