Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Ξέρετε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο γυμναστήριο;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μετά τις γιορτές, οι επισκέψεις στο γυμναστήριο πυκνώνουν… Ξέρετε όμως ποια είναι τα βασικά πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε όταν περνάτε τον χρόνο σας εκεί;

Κάθε γυμναστήριο έχει τους δικούς του κανόνες, αλλά ο κώδικας καλής συμπεριφοράς δεν διαφέρει.

Ας δούμε μερικούς κανόνες που ισχύουν πάντα:

1. Υγιεινή

*Για τη δική σας υγιεινή φροντίστε να μην κάνετε ντους χωρίς σαγιονάρες: Τα μικρόβια που συγκεντρώνονται είναι πολλά και όχι μόνο επάνω στα όργανα γυμναστικής αλλά και στα αποδυτήρια και πιο συγκεκριμένα στις ντουζιέρες. Για αυτό καλό είναι να μην αποχωρίζεστε τις σαγιονάρες σας ούτε κατά τη διάρκεια του ντους σας.

*Χρησιμοποιείστε πετσέτα: Για τον ίδιο ακριβώς λόγο στρώνετε μία πετσέτα πάνω σε καθε όργανο πριν καθήσετε ή ξαπλώσετε. Ακόμη και στο στρωματάκι, καλό θα έιναι να μην ξαπλώνετε χωρίς πετσέτα. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί κάποιος να πατούσε με τα παπούτσια του πριν εκεί…

2.Τάξη

* Μην πετάτε τον εξοπλισμό αριστερά-δεξιά. Ούτε τον δικό σας ούτε του γυμναστηρίου. Ενας από τους βασικούς κανόνες στους χώρους γυμναστικής είναι η ορθή επανατοποθέτηση του εξοπλισμού, όπως ακριβώς τα έχουν βάλει πριν οι υπεύθυνοι. Αυτό βοηθάει τα υπόλοιπα μέλη να βρίσκουν εύκολα τον εξοπλισμό που χρειάζονται, ενώ μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού για κάποιον ο οποίος κινείται αμέριμνος στο χώρο και μπορεί να σκοντάψει για παράδειγμα επάνω σε κάποιον αλτήρα. Και φυσικά, όσον αφορά τον δικό σας εξπολισμό, μην καταλαμβάνετε θέσεις ή χώρο, πετώντας δεξιά αριστερά, πετσέτες, λουκέτα, μπουκαλάκια νερό, κινητά και ό,τι άλλο θέλετε να κουβαλάτε μαζί σας.

3. Συμπεριφορά

*Μην φωνάζετε μέσα στο γυμναστήριο. Ο κάθε άνθρωπος ακολουθεί το πρόγραμμά του. Σεβαστείτε το.
*Σκουπίστε τον ιδρώτα σας. Ειναι θέμα υγιεινής και σεβασμού στον συναθλητή σας που δε θέλει μετά από σας να κάθεται σε βρεγμένα μαξιλαράκια ή να πιάνει ιδρωμένες λαβές.
*Μην ακούτε μουσική στη διαπασών! Τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν μουσική. Αλλά αν θέλετη τη δική σας, βάλτε τα ακουστικάκια σας και κρατήστε τα σε χαμηλή ένταση. Ο διπλανός σας μπορεί να θέλει να ακούσει κάτι άλλο.
*Βάλτε αποσμητικό. Βάλτε αποσμητικό. Βάλτε αποσμητικό. Ιδρώστε όσο θέλετε, αλλά ιδρώστε μυρίζοντας όμορφα…

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο; Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος, σοβαρός κίνδυνος

Efi Nika

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea

Κορονοϊός: Πόσοι νέοι πέθαναν από καρδιά σε 1 εκατομμύριο που εμβολιάστηκαν

Efi Nika