Newsitamea.gr
AMEA news

Ξεχωριστοί δρομείς με ειδικές ικανότητες στέλνουν μήνυμα ζωής – Διεθνής ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

21345

Ξεχωριστοί δρομείς με ειδικές ικανότητες (άνθρωποι με αναπηρία)στέλνουν μήνυμα ζωής μέσα από τον «Νυχτερινό»

Οι άνθρωποι με αναπηρία, οι συνοδοί τους και οι φορείς κοινωνικής προσφοράς που τους στηρίζουν, δίνουν έντονο κοινωνικό χαρακτήρα

Ορισμένοι από τους 21.500 και πλέον δρομείς που θα βρεθούν στην εκκίνηση του Protergia 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, θα αξίζουν ακόμα περισσότερο το χειροκρότημα και το μετάλλιο που θα τους περιμένει στον τερματισμό, στον Λευκό Πύργο: Θα είναι αυτοί που βγαίνουν καθημερινά νικητές στον αγώνα της ζωής και εμπνέουν με το παράδειγμά τους, αποδεικνύοντας ότι ο «Νυχτερινός» ανήκει σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι άνθρωποι με αναπηρία, οι συνοδοί τους και οι φορείς κοινωνικής προσφοράς που τους στηρίζουν, δίνουν έντονο κοινωνικό χαρακτήρα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, μέσα από την συμμετοχή τους, που για άλλη μια χρονιά θα είναι μαζική και θα στείλει ισχυρό μήνυμα ζωής.

Στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης συμμετέχουν 50 ιδρύματα και οργανώσεις (αναλυτικά στοιχεία στον σύνδεσμο http://bit.ly/1Ol0Wss), οι περισσότερες εκ των οποίων δημιούργησαν τις δικές τους ομάδες δρομέων (running teams) και για κάθε εγγραφή θα λάβουν μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής το ποσό των 5 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελούν.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) στηρίζει μέσα από την συμμετοχή του την πρώην πρωταθλήτρια της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης και του τριάθλου, Μαρία Σαμπανίδου, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, ενώ αρκετοί από τους Χορηγούς της διοργάνωσης ενισχύουν με δράσεις τους επιλεγμένες κοινωνικές δομές και φορείς κοινωνικής προσφοράς, συμβάλλοντας και εκείνοι στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Protergia 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Το δικό τους, ξεχωριστό χρώμα θα δώσουν για ακόμη μία φορά τα μέλη του «Περπατώ», που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για πέμπτη συνεχή χρονιά ο “Νυχτερινός” ανοίγει την αγκαλιά του για να μας υποδεχτεί στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Θεσσαλονίκης και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Επτά μέλη μας θα συμμετάσχουν με χειρήλατο αγωνιστικό αμαξίδιο στον Ημιμαραθώνιο και τρία στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.», δήλωσε εκ μέρους του «Περπατώ» ο Μιχάλης Ραγκούσης.

Από το μεγάλο νυχτερινό πάρτυ δρόμου, βεβαίως, δε θα λείψουν και οι μεμονωμένες ξεχωριστές παρουσίες, όπως αυτή του Νίκου Τουλίκα του Α.Σ. ΑΜΕΑ Νομού Ημαθίας, ο οποίος έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ στην κατηγορία Τ20 και έχει επίσης να επιδείξει διεθνείς διακρίσεις στους αγώνες Special Olympics.

Ειδικής μνείας χρήζει η περίπτωση του 26χρονου Χρήστου Μπεντιούλη, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο χωρίς να μπορεί να κινήσει τα άκρα του ή να εκφράσει με λέξεις όσα σκέφτεται, αλλά θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία του «Νυχτερινού», χάρη σε μια πρωτοβουλία του 35χρονου φίλου του, Θωμά Τάτσιου:

«Με τον Χρήστο και την οικογένειά του γνωριστήκαμε στο κάμπινγκ όπου παραθερίζουμε τα τελευταία επτά χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι έλεγα ότι θέλω να τρέξω στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και από τις εκφράσεις του προσώπου του Χρήστου, κατάλαβα ότι του κίνησε το ενδιαφέρον. Έτσι, θα τρέξουμε μαζί στο Δρόμο 5.000μ., εκείνος σε αναπηρικό αμαξίδιο και εγώ ως συνοδός του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τάτσιος και συμπλήρωσε:
«Για τον Χρήστο, πιστεύω ότι θα είναι μία μοναδική κατάσταση. Ο κόσμος, η μουσική, τα φώτα, οι φωνές και το χειροκρότημα των θεατών, θα είναι στοιχεία που θα του δώσουν μεγάλη χαρά. Θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και για μένα, όμως. Τα προηγούμενα χρόνια ήθελα πολύ να συμμετάσχω στη διοργάνωση αλλά δεν είχα μπορέσει, λόγω του επαγγέλματός μου που με κρατούσε εκτός Θεσσαλονίκης».

O Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org.

Η εκκίνηση των 21,1 χλμ., θα δοθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με τη δύση του ηλίου στις 18:45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στις 21:15.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou