Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Βόλος: Ο πόνος στο στήθος της στοίχισε τη ζωή – Τα μεγάλα λάθη των γιατρών!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

sdlkghiots-666x399

Η άτυχη γυναίκα δεν αψήφησε τον πόνο στο στήθος αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σωθεί η ζωή της. Το ένα λάθος έφερε το άλλο, με την κατάληξη να είναι τραγική…

Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες με τις αγορεύσεις των δικηγόρων, την πρόταση του Εισαγγελέα και την απόφαση του Δικαστηρίου η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πέντε γιατρών για το θάνατο 49χρονης Βολιώτισσας, πολύτεκνης μητέρας, το Νοέμβριο του 2012. Το Δικαστήριο έκρινε ενόχους τους δυο γιατρούς, ειδικευόμενους τότε στο Νοσοκομείο στην παθολογία και την καρδιολογία, ενώ αθώωσε τους άλλους τρεις, δύο Επιμελητές Παθολογίας και Καρδιολογίας και μία ψυχίατρο αγροτική ιατρό, καθώς δεν προέκυψε να έχουν κάποια εμπλοκή με το περιστατικό. Οι ειδικευόμενοι γιατροί καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε δυο έτη φυλάκισης με 3ετή αναστολή εφέσιμη. Μάλιστα δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Οι γιατροί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κρίθηκε ότι δεν ενήργησαν σύμφωνα με τους ενδεδειγμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και ειδικότερα δε μερίμνησαν για την παραμονή της ασθενούς μέχρι συμπληρώσεως 12ωρου στο Νοσοκομείου Βόλου, την παρακολούθησή της τόσο κλινικά όσο και διαδοχικά με ηλεκτροκαρδιογραφήματα, την πληρέστερη διερεύνηση των μορφολογικών αλλοιώσεων που παρουσίασε το ηλεκτροκαρδιογράφημα, στο οποίο η άτυχη 49χρονη υποβλήθηκε με περαιτέρω εξετάσεις, ούτε έκαναν τον απαιτούμενο εργαστηριακό έλεγχό της.

Όλα αυτά συνέβησαν, σύμφωνα πάντοτε με το κατηγορητήριο, παρά το γεγονός ότι η 49χρονη μετέβη στο ΤΕΠ αιτιώμενη προκάρδιο άλγος με συνοδό δύσπνοια και δυσφορία και οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και παρά τη φύση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων που είχε, τη γενική εικόνα της, την ηλικία της, το σωματότυπό της, τους παράγοντες κινδύνου, τις μορφολογικές αλλοιώσεις που διακρίνονταν στο ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η άτυχη 49χρονη είχε απευθυνθεί στο Νοσοκομείο στις 2 Νοεμβρίου στις 7.30 το πρωί. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου ανέφερε πόνο στο στήθος που είχε από την προηγούμενη το βράδυ. Μερικές ώρες μετά πήρε εξιτήριο, καθώς δεν διαγνώστηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και αποχώρησε από το Αχιλλοπούλειο. Ωστόσο, τις επόμενες ώρες, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και αναγκάστηκε να επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό, ο οποίος της έδωσε αγωγή με αγχολυτικά φάρμακα. Η 49χρονη ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού, όμως, το απόγευμα της ίδιας μέρας απεβίωσε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε, από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr , newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika