Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Βιταμίνη E: Οι επιπτώσεις στην υγεία των οστών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η βιταμίνη Ε φυσιολογικά εμπεριέχεται στα έλαια, τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, στα αμύγδαλα και τα φουντούκια.

Η σχέση μεταξύ των θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη D και της οστικής υγείας είναι πλήρως εδραιωμένη επιστημονικά, αλλά ελάχιστη έρευνα έχει γίνει για τον ρόλο της βιταμίνης Ε.

Σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε ίσως παρεμβαίνουν στην διαδικασία που διατηρεί τα οστά υγιή.

Βιταμίνη E: Οι επιπτώσεις στην υγεία των οστών

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιο στο Τόκιο χορήγησαν μεγάλες δόσεις βιταμίνης Ε σε πειραματόζωα και παρατήρησαν μείωση της οστικής τους μάζας, γεγονός που αν ισχύει και για τους ανθρώπους, τότε ο κίνδυνος κατάγματος αυξάνεται.

Οι Ιάπωνες ειδικοί μελέτησαν τι συνέβαινε στα ποντίκια όταν είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης Ε και τι όταν τους χορηγούσαν συμπλήρωμα.

Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση βιταμίνης έχει θετική επίδραση στην οστική υγεία, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ίσχυε το αντίστροφο, με την οστική υγεία να βελτιώνεται στα τρωκτικά με ανεπάρκεια βιταμίνης και την επιδείνωσή της να σχετίζεται με την χορήγηση των συμπληρωμάτων.

Το μέγεθος και η οστική πυκνότητα στο σώμα δεν διορθώνεται μετά την ενηλικίωση του ανθρώπου, αλλά εξαρτάται από την ισορροπία μεταξύ των οστεοβλαστών που παράγουν νέο οστό και των οστεοκλαστών που διασπούν την οστική μάζα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να ενθαρρύνει τον σχηματισμό των οστεοκλαστών, γεγονός που σημαίνει ότι περισσότερο οστό χάνεται απ’ ότι δημιουργείται.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou