Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το τζίντζερ θεραπεύει την πρωτοπαθή δυσμηνόρροια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

38994a266ef58d0c3e177746e17602f2_L

Το φυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά την απώλεια αίματος κατά την έμμηνο ρύση σε νεαρά κορίτσια, όταν χορηγηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής.

Αμερικανοί ερευνητές πραγματοποίησαν μια συστηματική ανασκόπηση, προκειμένου να εξετάσουν την αποτελεσματικότητα της πιπερόριζας (τζιντζερ) στη θεραπεία της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας (δεν οφείλεται σε κάποια πάθηση).

Οι επιστήμονες μετα-ανέλυσαν επτά μελέτες, στις οποίες χρησιμοποιήθηκε το τζίντζερ ως θεραπεία για την πρωτοπαθή δυσμηνόρροια και συνέκριναν την θεραπευτική αποτελεσματικότητα του τζίντζερ, με αυτήν του εικονικού φαρμάκου, κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών έως τεσσάρων ημερών του εμμηνορρυσιακού κύκλου.

«Συνολικά οι τυχαιοποιημένες μελέτες παρείχαν ενδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των 750 έως 2.000 mg σκόνη τζίντζερ κατά της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας, κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών έως τεσσάρων ημερών του εμμηνορρυσιακού κύκλου», γράφουν οι συγγραφείς, στην επιθεώρηση Pain Medicine.

Σε άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Phytotherapy Researchτο 2014, αναφέρεται ότι το φυτό αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά την απώλεια αίματος κατά την έμμηνο ρύση σε νεαρά κορίτσια, όταν χορηγηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής. Το τζίντζερ πιθανώς δρα σε αυτή την περίπτωση ρυθμίζοντας την παραγωγή προσταγλανδινών και αυξάνοντας τη δραστηριότητα του μυικού ιστού της μήτρας.

Να θυμάστε ότι ταοφέλη της πιπερόριζας είναι πολλαπλά, αφού μεταξύ άλλων, ανακουφίζει από γαστρεντερικές διαταραχές, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει να χάσετε βάρος! Συνδυαστικά με το οφέλη στην έμμηνο ρύση, κατανοεί κανείς ότι είναι must στη διατροφή σας!

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika