Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Τσεκάπ για τη φροντίδα του εαυτού μας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Φροντίζουμε τα παιδιά μας, συντρόφους, γονείς, φίλους και συγγενείς που έχουν ανάγκη, τη δουλειά μας, το σπίτι, το αυτοκίνητο, φυσικά και τα κατοικίδια.

Είναι ωραίο να νιώθεις ότι προσφέρεις! Και ακόμη περισσότερο να καμαρώνεις όταν βλέπεις ότι αυτό έχει θετικά αποτελέσματα. Αρκεί να μην ξεχάσουμε στον μακρύ κατάλογο να προσθέσουμε και τον εαυτό μας. Αλήθεια, τι αριθμό προτεραιότητας του έχουμε δώσει;

Το κατακαλόκαιρο είναι η καταλληλότερη περίοδος για ένα τσεκάπ φροντίδας του εαυτού μας και αν το αποτέλεσμα μας εκπλήξει αρνητικά, ποτέ δεν είναι αργά να ξαναδείξουμε ενεργό ενδιαφέρον και μέριμνα για την… αφεντιά μας.

Το πιο απλό τεστ γίνεται στον καθρέφτη. Είμαστε ευχαριστημένοι με τα μαλλιά, την γκαρνταρόμπα ή την κούραση στα μάτια μας; Μια μικρή περιποίηση στην εμφάνιση αλλά και λίγο περισσότερο ύπνος προσφέρουν χαρά και δυνάμεις.

Αν πρόκειται να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας, καλό είναι να το θυμόμαστε και όταν μεταφέρουμε τη δουλειά στο σπίτι ή όταν δεν σεβόμαστε τα όριά μας. Σε ποιους τομείς λέμε περισσότερα «ναι» απ’ όσα μπορούμε να αντέξουμε; Τι χρειαζόμαστε περισσότερο ή λιγότερο για να έχουμε αίσθηση ισορροπίας; Ας σκεφτούμε τρεις τρόπους, συμπεριφορές, ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

Τι έχουμε παραμελήσει στην υγεία και τη φυσική μας κατάσταση; Αν νιώθουμε καταπονημένοι, εξαντλημένοι, φιλάσθενοι τι κάνουμε για όσα μας απομυζούν άσκοπα την ενέργεια; Μήπως έχουμε ξεχάσει κάποια ιατρικά ραντεβού και εξετάσεις; Πόσο προσέχουμε τη διατροφή και τις ποσότητες καφεΐνης, αλκοόλ ή τσιγάρου που… μας κερνάμε;

Την επόμενη φορά που θα ετοιμαστούμε για… επιδρομή στο ψυγείο, ας αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη και ας βρούμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να το αποκτήσουμε.

Η φροντίδα του εαυτού μας δεν είναι ένα ακόμη τικ στη λίστα με τους στόχους μας, αλλά μια συνεχής επανάληψη μικρών συνηθειών που απαλύνουν τις συνθήκες της ζωής μας.

Η Δέσποινα Δασενάκη είναι life coach, e-mail ddasenaki@hotmail.com

ΠΗΓΗ : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika

Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Τα πιθανά αίτια

Γιώργος Newsitamea