Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Τρίτος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου- Χαροπαλεύει άλλος ένας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


<
Ένας ακόμα νεκρός και 13 νέα κρούσματα έχουμε την τελευταία εβδομάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με το τρίτο θύμα να είναι κι αυτό άνω των 70 ετών και να έχει εμφανίσει εγκεφαλίτιδα εξαιτίας της λοίμωξης από τον ιό. Ένας ακόμα ασθενής νοσηλεύεται σε ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου έχουν διαγνωστεί 37 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με ηλικιακό εύρος από 15 έως 91 ετών ενώ υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός όσων προσβλήθηκαν ξεπερνάει τις 2500 καθώς σε κάθε σοβαρά πάσχοντα αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό οι οποίοι όμως εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτωματολογία και δεν ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Οι 19 ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση) και οι 18 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Ενώ από τα 37 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα 36 αφορούν την Αργολίδα και ένα την Αρκαδία.

Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν τον ιό σε άλλα κουνούπια. Οι περισσότεροι που μολύνονται είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ανοσοκατασταλμένους και γενικά άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika