Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΤΡΑΓΙΚΟ: Απαγόρευσαν σε μία Γιατρό να εξετάσει ετοιμοθάνατο ασθενή μέσα στο Αεροπλάνο επειδή είναι Μαύρη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2

H Tamika Cross είναι μαιευτήρας γυναικολόγος που ταξίδευε με αεροπλάνο σε πτήση εσωτερικού των ΗΠΑ, όταν ξαφνικά εν ώρα πτήσης ένας άντρας έχασε τις αισθήσεις του. 

Όντας γιατρός, έσπευσε να βοηθήσει τον άντρα. Ωστόσο, η Cross δέχτηκε την άρνηση του πληρώματος του αεροπλάνου, καθώς δεν πίστεψαν ότι μια Αφροαμερικανή γυναίκα θα μπορούσε να είναι γιατρός!

Φανερά ενοχλημένη έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στο Facebook:

1

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευσή της:

Είμαι σίγουρη ότι πολλές εργαζόμενες διαφορετικού χρώματος και φυλής στην Αμερική, θα καταλάβουν την αγανάκτησή μου με την έλλειψη σεβασμού που δέχτηκα.

Βρισκόμουν σε πτήση της Delta και μια γυναίκα δύο σειρές πιο μπροστά από μένα φώναζε για βοήθεια. Ο σύζυγός της έχασε τις αισθήσεις του. Αυτομάτως σηκώθηκα, καθώς με καλούσε το ιατρικό καθήκον και κανείς άλλος δεν σηκώθηκε. Τη στιγμή που σηκωνόμουν, μια αεροσυνοδός είπε, «παραμείνετε όλοι ήρεμοι, είναι απλά ένας εφιάλτης, είναι καλά.» Συνέχισα να παρακολουθώ τη σκηνή από κοντά.

Πέρασαν λίγα λεπτά και ο άντρας εξακολουθούσε να μη συνέρχεται και η αεροσυνοδός φώναξε αν υπάρχει κάποιος γιατρός στο αεροπλάνο. Σήκωσα το χέρι μου για να τραβήξω τη προσοχή της. Μου είπε «όχι γλυκιά μου κατέβασε το χέρι, ψάχνουμε για πραγματική γιατρό ή νοσοκόμα ή κάποιον που να έχει ιατρικές γνώσεις, δεν έχουμε χρόνο να σου μιλήσουμε». Προσπάθησα να της πω ότι είμαι γιατρός, αλλά συνεχώς με έκοβε με υποτιμητικά σχόλια.

Τότε μέσω του μικροφώνου είπαν «υπάρχει κάποιος γιατρός στη καμπίνα, αν ναι πατήστε το κουμπί σας». Την κοιτάζω, ενώ πατάω το κουμπί μου. Μου λέει «είστε πραγματικά γιατρός;» Της απαντάω ναι. Μου λέει «Δώστε μου να δω τα διαπιστευτήριά σας. Τι είδους γιατρός είστε; Που εργάζεστε; Γιατί βρισκόσασταν στο Ντιτρόιτ;» Θυμηθείτε ότι αυτός ο άντρας έχει ανάγκη από βοήθεια και η αεροσυνοδός με εμποδίζει να σταθώ, βομβαρδίζοντάς με με ερωτήσεις.

Της απαντάω «Είμαι μαιευτήρας γυναικολόγος, εργάζομαι στο Χιούστον, βρισκόμουν στο Ντιτρόιτ για ένα γάμο. Τώρα συγχωρέστε με, ώστε να βοηθήσω τον άντρα που χρειάζεται βοήθεια.» Εκείνη την ώρα πλησιάζει ένας λευκός άντρας και λέει ότι είναι και εκείνος γιατρός. Η αεροσυνοδός μου απαντάει «Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, αλλά ο κύριος μπορεί να μας βοηθήσει, και εκείνος έχει τα διαπιστευτήριά του.» Ο άντρας δε της έχει δείξει τίποτα. Απλά εμφανίστηκε και ταίριαζε στη «περιγραφή του γιατρού». Παραμένω στη θέση μου. Νιώθω εξοργισμένη. Ευτυχώς ο άντρας συνέρχεται και φαίνεται καλύτερα.

Τότε αυτή η αγενής αεροσυνοδός έχει το θράσος να με ρωτήσει τι να κάνουμε στη συνέχεια. Της λέω ότι χρειαζόμαστε ζωτικές ενδείξεις και να μετρήσουμε τα επίπεδα του σακχάρου. Συνέχισε να με ρωτάει πράγματα και να της απαντάω, αλλά η ουσία είναι ότι χρειαζόταν τη βοήθειά μου και εγώ συνέχισα να βοηθάω παρά την αγενή συμπεριφορά της. Το πρόβλημα δεν ήταν ο ασθενής και η σύζυγός του, χρειάζονταν βοήθεια και ήμασταν στη μέση της πτήσης.

Ήρθε και μου απολογήθηκε αρκετές φορές και που πρόσφερε δώρο μίλια. Αρνήθηκα ευγενικά. Δε θέλω δώρο μίλια σε αντάλλαγμα ρατσιστική διάκριση. Είτε ήταν φυλετική, ηλικιακή, ή οτιδήποτε άλλο, δεν ήταν δίκαιο. Δε θα τη γλιτώσει τόσο εύκολα…και θα πάρω δώρο τα μίλια μου…

Η δημοσίευση της Cross στο Facebook έχει λάβει πάνω από 12.000 αντιδράσεις και έχει μοιραστεί σχεδόν 5.000 φορές. Δεν υπάρχει ενημέρωση αν η αεροπορική εταιρεία Delta έχει απαντήσει στα σχόλια της, αλλά εξαιτίας της άσχημης αντιμετώπισης που δέχτηκε, σίγουρα αξίζει ένα ταξίδι δωρεάν!

 

 

distractify.com,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo & ο αδιαπραγμάτευτος λόγος

Efi Nika

Γι’αυτό θέλουν όλοι να γίνουν Ευρωβουλευτές: Το παχυλό “μηνιάτικο” και οι έξτρα παροχές που το εκτινάσσουν στα ύψη

Efi Nika

Ο τυχεράκιας της χρονιάς: Αγόρασε στο παζάρι «μαϊμού» Rolex με 45 ευρώ το πήγε για φτιάξιμο & έμαθε τη πραγματική του αξία

Efi Nika