Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τους έκανε όλους να κλαίνε! Η συγκλονιστική ιστορία 24χρονης που έφυγε από τη Βόρεια Κορέα- ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν υπήρξε άνθρωπος στη Σύνοδο One Young World 2016 που να κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια της ομιλίας μιας 24χρονης που κατάφερε να φύγει από τη Βόρεια Κορέα.

Έφυγε για να καταφέρει να ζήσει μια ελεύθερη ζωή και τα όσα έζησε και αφηγήθηκε συγκλόνισαν όσους άκουσαν το μήνυμά της που πλέον έχει φτάσει στα αυτιά εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ιστορία της μας κάνει όλους να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύτιμη είναι η ελευθερία που για άλλους είναι δεδομένη και για άλλους ανύπαρκτη.

“Πρέπει να το κάνω αυτό γιατί δεν μιλάω μόνο για εμένα αλλά και για όλους εκείνους που θέλουν να στείλουν το μήνυμά τους στον κόσμο. Η Βόρεια Κορέα είναι μια απίστευτη χώρα. Υπάρχει μόνο ένα κανάλι στην τηλεόραση, δεν υπάρχει ίντερνετ. Δεν είμαστε ελεύθεροι να τραγουδήσουμε, να μιλήσουμε ή να σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε. Η Βόρεια Κορέα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που εκτελεί ανθρώπους επειδή κάνουν διεθνή τηλεφωνήματα χωρίς αρμόδια έγκριση. Οι Βορειοκορεάτες τρομοκρατούνται σήμερα.

Όταν μεγάλωνα στη Βόρεια Κορέα δεν είδα ποτέ ιστορίες αγάπης μεταξύ αντρών και γυναικών.
Καθόλου βιβλία, καθόλου τραγούδια, καθόλου ταινίες για ιστορίες αγάπης. Δεν υπάρχει Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Κάθε ιστορία ήταν μια προπαγάνδα πλύσης εγκεφάλου για τη δικτατορία των Κιμ. Γεννήθηκα το 1993 και με άρπαξαν όταν γεννήθηκα πριν ακόμα να γνωρίσω τις λέξεις ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι Βορειοκορεάτες αναζητούν απεγνωσμένα και πεθαίνουν για την ελευθερία αυτή τη στιγμή. Όταν ήμουν 9 ετών είδα μια φίλη της μητέρας μου να εκτελείται δημόσια. Το έγκλημά της; Είδε μια χολιγουντιανή ταινία. Το να αμφισβητήσει κάποιος τη δικτατορία των Κιμ μπορεί να προκαλέσει τη φυλάκιση ή την εκτέλεση τριών γενιών μιας οικογένειας. Όταν ήμουν 4 ετών με προειδοποίησε η μητέρα μου να μην ψιθυρίζω. Τα πουλιά και τα ποντίκια δεν μπορούσαν να με ακούσουν.

Το παραδέχομαι. Πίστευα πως ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας μπορούσε να διαβάσει τη σκέψη μου. Ο πατέρας μου πέθανε στην Κίνα αφότου διέφυγε από τη Βόρεια Κορέα. Και εγώ έπρεπε να τον θάψω μυστικά στις 3 τα ξημερώματα. Ήμουν 14 ετών. Δεν μπορούσα ούτε να κλάψω. Φοβόμουν πως θα με στείλουν πίσω στη Βόρεια Κορέα. Τη μέρα που έφυγα από τη Βόρεια Κορέα είδα να βιάζουν τη μητέρα μου. Τη βίασε ένας Κινέζος χρηματιστής.

Είχε βάλει στόχο εμένα. Ήμουν 13 ετών. Υπάρχει μια ρήση στη Βόρεια Κορέα. “Οι γυναίκες είναι αδύναμες, αλλά οι μητέρες δυνατές”. Η μητέρα μου του επέτρεψε να τη βιάσει για να προστατεύσει εμένα. Οι Βορειοκορεάτες πρόσφυγες, γύρω στις 300.000, είναι ευάλωτοι στην Κίνα. 70% των γυναικών και των έφηβων κοριτσιών πέφτουν θύματα και πωλούνται έναντι 200 δολαρίων. Περπατήσαμε την έρημο Gobi ακολουθώντας την πυξίδα και όταν χάλασε ακολουθήσαμε τα αστέρια για την ελευθερία.

Ένιωσα ότι μόνο τα αστέρια ήταν μαζί μας. Η Μογγολία ήταν η στιγμή της ελευθερίας μας. Θάνατος ή αξιοπρέπεια. Οπλισμένες με μαχαίρια, ήμασταν έτοιμες να αυτοκτονήσουμε αν θα μας έστελναν πίσω. Θέλαμε να ζήσουμε ως άνθρωποι. Οι άνθρωποι συχνά με ρωτάνε πώς μπορούν να βοηθήσουν τους Βορειοκορεάτες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά θα αναφέρω τρεις. Μορφωθείτε ώστε να μιλήσετε και να αφυπνήσετε συνειδήσεις για την ανθρώπινη κρίση στη Βόρεια Κορέα. Βοηθήστε και υποστηρίξτε τους Βορειοκορεάτες πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν προς την ελευθερία. Υπογράψτε για να σταματήσει ο επαναπατρισμός. Πρέπει να ρίξουμε φως στο πιο σκοτεινό μέρος στον κόσμο.

Δεν είναι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοκορεατών. Είναι τα δικαιώματά μας που οι Βορειοκορεάτες δικτάτορες παραβιάζουν εδώ και 7 δεκαετίες. Χρειαζόμαστε οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ασκήσουν περισσότερο την Κίνα να σταματήσει τους επαναπατρισμούς. Η Βόρεια Κορέα είναι απερίγραπτη. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να καταπιέζεται εξαιτίας του τόπου γέννησής του. Χρειάζεται να επικεντρωθούμε λιγότερο στη δικτατορία και περισσότερο στους ανθρώπους που ξεχνάμε. One Young World, εμείς είμαστε αυτοί που θα τους κάνουμε να φανούν.

Όταν διέσχιζα την έρημο Gobi με τον φόβο ότι θα πεθάνω νόμιζα ότι κανένας στον κόσμο δεν θα ενδιαφερόταν. Νόμιζα ότι μόνο τα αστέρια ήταν μαζί μας. Αλλά ακούσατε την ιστορία μου. Νοιαστήκατε. Σας ευχαριστώ πολύ”, ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της 24χρονης που κατάφερε να ξεφύγει από τη Βόρεια Κορέα και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους συμπατριώτες της.

http://www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika