Newsitamea.gr
AMEA news ΠΑΙΔΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Το συγκινητικό βίντεο ενός παιδιού με σύνδρομο Down και ενός σκύλου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το συγκινητικό βίντεο ενός παιδιού με σύνδρομο Down και ενός σκύλου

Είναι κάποιες φορές που τα λόγια και οι λέξεις δεν αρκούν, είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν αυτό που δείχνει μια εικόνα, ή ένα βίντεο. Όπως αυτό που θα δείτε μόλις τώρα. Από τη μια είναι ένα παιδάκι με σύνδρομο down και από την άλλη ένα πανέμορφο θηλυκό Λαμπραντόρ. Μπορεί να αναρωτηθείτε “ωραία και;”. Σας προτείνουμε να δείτε το βίντεο διότι δείχνει κάτι που μόνο η καρδιά και η ψυχή μπορεί να νιώσει και να συλλάβει. Δείτε το σκύλο που με τρομερή στοργή και επιμονή προσπαθεί να προσεγγίσει το μικρό παιδάκι με σύνδρομο down.

 Παρατηρήστε το πως το σκυλί προσπαθεί να αγγίξει τον παιδάκι. Δεν το τρομάζει, έρχεται κοντά του, το ακουμπάει με τη μουσούδα του και μετά με το ποδαράκι του. Το παιδί κάνει πίσω, το σκυλί με απεριόριστη στοργή ξαναπροσπαθεί. Πέφτει κάτω γυρνάει αργά την κοιλιά του σαν να του λέει “έλα να παίξουμε”. Δεν το νοιάζει εάν το παιδί κατά λάθος το τραυματίσει, εκείνο το προσεγγίζει τρυφερά.

Η απίστευτη στιγμή είναι όταν το σκυλί κάθεται στα πίσω πόδια του και με το μπροστινό αριστερό του πόδι, σαν να είναι χέρι, το φέρνει στον ώμο του παιδιού και το αγκαλιάζει, το χαϊδεύει. Στο τέλος το παιδάκι δίχως φόβο και δισταγμό, πιάνει το σκυλί από το κεφάλι και το αγκαλιάζει και εκείνο.

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ Κ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ(PET – THERAPY)

Μια εναλλακτική, επικουρική θεραπευτική μέθοδος, ή “pet therapy” ή αλλιώς θεραπεία μέσω των ζώων κερδίζει έδαφος συνεχώς κ διαδίδεται ολοένα κ πιο έντονα. Σκυλιά, γάτες, άλογα, ωδικά πτηνά, ψάρια κ γενικά κάθε είδους ζώο φιλικό με τον άνθρωπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για “pet therapy”. Τελευταία, μάλιστα, στο εξωτερικό άρχισαν να χρησιμοποιούνται δελφίνια, αλλά κ παραγωγικά ζώα, όπως γουρουνάκια.

Αυτή η μορφή θεραπείας (pet therapy) ενδείκνυται για κάθε ηλικίας άτομα με νοητικά προβλήματα (αυτισμό, σύνδρομο DOWN), συναισθηματικά προβλήματα,για άτομα που πάσχουν από Alzheimer ή άνοια , για άτομα με ψυχολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα, για ασθενείς που πάσχουν από AIDS κ κατάθλιψη. Υπάρχει επίσης μελέτη σε ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που καταγράφει αισθητή βελτίωση της κατάστασης τους.

Oπως θα δείτε το Βίντεο δείχνει ένα παιδάκι με σύνδρομο Down και την επικοινωνία που έχει με το σκυλάκι του.
Το σκυλί σε απόλυτη ηρεμία προσπαθεί να κάνει το παιδάκι να ασχοληθεί μαζί του, το γλύφει τρυφερά ή απλώνει το ποδαράκι του στον ώμο του παιδιού. Δεν ξεκολλά από πάνω του και είναι πραγματικά φύλακας-άγγελος για το μικρό παιδί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σκυλιά χρησιμοποιούνται ως θεραπευτές επαφής σε παιδιά κ ενήλικες που έχουν νοητικά προβλήματα σε συνδυασμό με κινητικά προβλήματα. Για παράδειγμα ένα αυτιστικό παιδί που δεν ξέρει να χτενίσει τα μαλλιά του, χτενίζοντας ένα σκύλο μπορεί στη συνέχεια να μάθει να χτενίζεται. Τα αυτιστικά άτομα έχουν πολύ υψηλή νοημοσύνη αλλά ζουν στο δικό τους κόσμο κ το ζώο γίνεται το κανάλι που τους κάνει να βγουν από τον κόσμο αυτόν κ να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο.

Λιγότερο στρες κ λιγότερα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν άτομα της 3ης ηλικίας που έχουν ζώα. Συγκεκριμένα μελέτη των ιατρών Dembicki k Andersen έδειξε ότι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες σκύλων, περπατούσαν μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με συνομηλίκους τους, που δεν είχαν σκυλιά, είχαν μεγαλύτερη αντοχή,λιγότερα καρδιαγγειακά προβλήματα κ είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδατριγλυκεριδίων.

Σύμφωνα με μελέτη τoυ Spiegel για τη χρήση ιατρικής βοήθειας μεταξύ ηλικιωμένων με κ χωρίς κατοικίδια αυτοί που είχαν κατοικίδιο είχαν λιγότερες επαφές κ επισκέψεις σε γιατρό όπως επίσης κ λιγότερα μικροπροβλήματα υγείας.

Άλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι παιδιά που έρχονται σε καθημερινή επαφή με σκύλο ή γάτα έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών κ άσθματος σε σχέση με αυτά που όχι, όπως επίσης κ μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης αργότερα.

Είναι επίσης περισσότερο κοινωνικά κ εξωστρεφή σε σχέση με συνομηλίκους τους που δεν έχουν επαφή με σκύλο ή γάτα.

ΒΙΝΤΕΟ Category People & Blogs License Standard YouTube License    www.newsitamea.gr / Created using YouTube Video Editor

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika