Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Το προσδόκιμο επιβίωσης των ανθρώπων «ίσως είναι απεριόριστο»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το προσδόκιμο επιβιώσεως των ανθρώπων είναι θεωρητικώς απεριόριστο, εφ’ όσον εξακολουθήσει η Ιατρική να εξελίσσεται με τους σημερινούς ρυθμούς και προσέξουμε τον τρόπο ζωής μας και το περιβάλλον.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας ανάλυσης, στην οποία βιολόγοι από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ στον Καναδά εξέτασαν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τους αιωνόβιους κατοίκους των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιαπωνίας, από το 1968 έως σήμερα.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Nature, ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στην επιβίωσή μας, δεν το έχουμε φθάσει ακόμα ούτε μπορούμε να το υπολογίσουμε.

Τα ευρήματα αυτά αντικρούουν εκείνα μελέτης που δημοσιεύθηκε στην ίδια επιθεώρηση πέρυσι το φθινόπωρο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέγιστο προσδόκιμο επιβιώσεως του ανθρώπου είναι τα 115 χρόνια.

«Είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς», δήλωσε ο επικεφαλής της νέας ανάλυσης δρ Zίγκφριντ Χεκίμι, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του πανεπιστημίου.

«Πριν από τρεις αιώνες, πολλοί άνθρωποι επιζούσαν για λίγα μόνο χρόνια και αν τους λέγαμε τότε ότι μια μέρα οι άνθρωποι θα ζούσαν 100 χρόνια, το πιθανότερο είναι ότι θα μας έλεγαν τρελούς».

Και συνέχισε: «Δεν ξέρουμε ποιο μπορεί να είναι το όριο. Αντιθέτως, αν προσπαθήσουμε να κάνουμε προβλέψεις με βάση τις σημερινές τάσεις, μπορούμε να πούμε ότι τόσο το μέγιστο όσο και το μέσο προσδόκιμο επιβιώσεως θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται όχι μόνο στο εγγύς, αλλά και στο απώτερο μέλλον».

ΠΗΓΗ : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea

Κορονοϊός: Πόσοι νέοι πέθαναν από καρδιά σε 1 εκατομμύριο που εμβολιάστηκαν

Efi Nika

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα απ’ ό,τι εκείνα σε εμάς

Γιώργος Newsitamea