Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το καλοκαιρινό φρούτο που αδυνατίζει και βελτιώνει τις ερωτικές επιδόσεις!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το βερίκοκο, το ροδάκινο, το καρπούζι, το πεπόνι και το σταφύλι είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα.

Συνηθίζουμε να τα απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν πιο παγωμένα, είτε σε φρουτοσαλάτα είτε σε smoothie.

Όλα είναι σαφώς γευστικά, υγιεινά και θρεπτικά, ένα όμως ξεχωρίζει για τα οφέλη του στην υγεία.

Το καλοκαιρινό φρούτο που αδυνατίζει και βελτιώνει τις ερωτικές επιδόσεις!

Όχι άδικα, το καρπούζι αποτελεί το «βασιλιά του καλοκαιριού», αφού τα συστατικά του είναι ευεργετικά για το δέρμα, τον εγκέφαλο αλλά και τη σεξουαλική ζωή!

Δέρμα: Με το πέρασμα των χρόνων παρατηρείται σημαντική απώλεια κολλαγόνου και αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που εμφανίζονται ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης. Το καρπούζι παρέχει βήτα καροτένιο, ένα συστατικό που βοηθά να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους βλάβες. Επίσης, μία μερίδα καρπούζι (περίπου 180 γραμμάρια) παρέχει περίπου το 20% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και στη διατήρηση των διαθέσιμων αποθεμάτων του.

Προστασία από το εγκεφαλικό: Το καρπούζι οφείλει το χαρακτηριστικό χρώμα του σε μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο, την οποία βρίσκουμε επίσης στην nτομάτα. Οι τροφές με σημαντική ποσότητα του αντιοξειδωτικού συμβάλλουν στην προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο σε ποσοστό έως 20%. Το λυκοπένιο βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί η χοληστερόλη.

Το καλοκαιρινό φρούτο που αδυνατίζει και βελτιώνει τις ερωτικές επιδόσεις!

Αδυνάτισμα: Το καρπούζι δεν έχει λιπαρά και μόλις 40 θερμίδες ανά μερίδα. Η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το 92%, επομένως βοηθά να απομακρυνθούν τοξίνες από το σώμα. Επίσης, η κιτρουλίνη του καρπουζιού ενισχύει τη λειτουργία των νεφρών ώστε να αντιμετωπιστεί το φούσκωμα και η κατακράτηση υγρών. Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει επίσης ότι η κιτρουλίνη προστατεύει από τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Καλύτερη σεξουαλική λειτουργία: Η κιτρουλίνη, η οποία μετατρέπεται στο σώμα σε μια ουσία που ονομάζεται αργινίνη, παίζει σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία του αίματος. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Α&Μ του Τέξας μελέτησαν την επίδραση της αργινίνης στη σεξουαλική λειτουργία του άντρα και διαπίστωσαν ότι το συστατικό προωθεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας τη ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα (απαραίτητη παράμετρος για να επιτευχθεί και να διατηρηθεί η στύση).

Αντιμετώπιση του μυϊκού πόνου: Το καρπούζι αποτελεί καλή πηγή καλίου, το οποίο εμπλέκεται στη νευρική και τη μυϊκή λειτουργία.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Mail Online

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika