Newsitamea.gr
AMEA news

ΑΥΤΟ είναι το Αμαξίδιο που κάνει πιο εύκολη την ζωή των Ανθρώπων με Αναπηρία- Βίντεο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amaxidio-laddroller

To laddroller είναι ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να εκτελέσουν μια σειρά από κινήσεις τις οποίες μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν με κανένα άλλο αντίστοιχο αμαξίδιο, όπως το να κινηθούν άνετα σε όρθια θέση και να υπερβούν ακόμη και μικρά εμπόδια, όπως το να ανέβουν ένα πεζοδρόμιο.

Η επαναστατική κατασκευή είναι μία από τις 10 ελληνικές συμμετοχές που πήρε μέρος σε διαγωνισμό Καινοτομίας του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Ο δημιουργός του Δημήτρης Πετρωτός μίλησε για τις ευκολίες και την χρήση του αμαξιδίου.

Η έμπνευση

Η ιδέα της δημιουργίας του αμαξιδίου γεννήθηκε όταν ζητήθηκε από τον Δημήτρη Πετρωτό, να εκπονήσει μια μελέτη που θα περιελάμβανε τροποποιήσεις στην κατοικία μιας οικογένειας προκειμένου η χρήση της να είναι εύκολη από την ιδιοκτήτρια, που βρισκόταν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η χρήση

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την στάση που επιθυμεί μέσα σε ένα εύρος από την καθιστή έως την όρθια θέση, ενώ παράλληλα είναι πάντοτε σε θέση να κινεί και να διευθύνει το αμαξίδιο. Το μικρό του βάρος, που δεν ξεπερνά τα 80 κιλά, και η στιβαρή, αλουμινένια κατασκευή του το καθιστούν ιδανικό για την καθημερινή μετακίνηση καθώς είναι ικανό να υπερβαίνει εμπόδια και να ξεπερνά ανωμαλίες.

Δείτε το βίντεο

Μπορεί να μεταφερθεί στον χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου, μιας και τα τμήματα που το συνθέτουν διαχωρίζονται και στην περίπτωση που οι μπαταρίες, με τις οποίες κινείται, αδειάσουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο με τα χέρια όπως τα απλά, χειροκίνητα αμαξίδια. Το συγκριτικό πλεονέκτημά του είναι ότι καταφέρνει να συνδυάσει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων αμαξιδίων που ήδη κυκλοφορούν.

IMG 2607

πηγη: www.cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika