Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ας το τηρήσουμε και τη νέα χρονιά: 5 + 1 φράσεις που δεν πρέπει να λέμε στο σύζυγό μας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε στην τύχη, τη σχέση μας με τον/τη σύζυγό μας.

Σε λίγες ώρες, μπαίνει η νέα χρονιά. Και ως είθισται, είναι η στιγμή που κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, θέτοντας νέους στόχους για τη χρονιά που έρχεται. Καταγράφουμε λάθη, κακώς κείμενα, επισημαίνουμε όσα θεωρούμε ότι κάναμε σωστά και φτιάχνουμε τη νέα μας λίστα για τα θέλω και τα πρέπει (που εμείς θέτουμε) για το νέο Έτος. Και ψηλά στη λίστα μας είναι όσα θέλουμε και στοχεύουμε να κάνουμε ως μαμάδες. Αλλά και για τον εαυτό μας. Και μέσα σε αυτή τη λίστα, δεν παραλείπουμε και τον σύζυγό μας και τη μεταξύ μας σχέση.

Λάθη, κακώς κείμενα, που θα πρέπει να διορθωθούν. Στόχοι και σχέδια για τη νέα χρονιά. Ένας απολογισμός και ένα πλάνο, που σίγουρα θα ωφελήσει το γάμο μας. Παρακάτω, σας έχουμε 6 φράσεις που δεν πρέπει να λέμε στο σύντροφό μας. Και αν το κάνετε, κάπου, κάπου, τη νέα χρονιά, να το αποφύγετε.

«Σου το είπα»

Ναι, του το είπαμε. Ναι, επιβεβαιωθήκαμε. Αλλά δεν χρειάζεται να του το υπενθυμίζουμε. Αν έκανε κάτι λάθος ή αν έπεσε έξω σε κάτι, που πίστευε, το τελευταίο που θα θέλει να ακούσει είναι η φράση: «Σου το έλεγα εγώ». Και μην ξεχνάτε, ότι τα λόγια αυτά, μπορεί να ξεκινήσουν έναν καβγά.

«Το βιβλίο δεν το λέει αυτό»

Σίγουρα, σε βιβλιογραφίες και στο διαδίκτυο θα βρείτε πολύτιμες πληροφορίες για το μεγάλωμα των παιδιών. Αλλά, αν ο σύζυγός σας κάνει κάτι που δεν το έχετε διαβάσει ή δεν αναφέρεται κάπου, δε σημαίνει ότι είναι και λάθος. Εμπιστευτείτε τον ίδιο, αλλά και το ένστικτό του. Για εκείνον, έχει μεγάλη αξία να του δείχνετε εμπιστοσύνη.

Ας το τηρήσουμε και τη νέα χρονιά: 5 + 1 φράσεις που δεν πρέπει να λέμε στο σύζυγό μας

«Με εμένα δεν αντιδρούν έτσι»

Τα παιδιά δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά, όταν είναι με τον έναν από τους δύο γονείς. Αυτό δε σημαίνει ότι αν στον έναν είναι λίγο πιο ατίθασα, τα κάνει όλα λάθος. Ναι, μπορεί να του έχουν πάρει τον αέρα, αλλά αντί να τον επικρίνουμε, είναι καλύτερα να δούμε τι φταίει και να το διορθώσουμε από κοινού.

«Δεν έχεις τον τρόπο να το κοιμήσεις»

Αντί να του κόβετε τη φόρα, είναι καλύτερο να αφήσετε και εκείνον να δοκιμάσει να κοιμίσει το παιδί. Μην τον αποθαρρύνετε. Να βοηθήσει θέλει, και να ξεκουράσει και εσάς.

«Φταις, γιατί δεν το πρόσεχες αρκετά»

Τα ατυχήματα συμβαίνουν. Μπορεί το παιδί να χτυπήσει, ακόμη και όταν είναι μαζί σας. Σε τέτοιες στιγμές, δεν πρέπει να ρίχνει ευθύνες ο ένας στον άλλον. Κι αν πράγματι, είναι χαλαρός και δεν έχει όσο θα έπρεπε το νου του στο παιδί, το συζητάτε αργότερα και ποτέ μπροστά στο παιδί.

«Ο άντρας της φίλης μου δεν το κάνει έτσι»

Δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλες μαμάδες, τα παιδιά μας με φίλους τους και το σύζυγό μας με τον άνδρα φίλης. Ο καθένας είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και δεν γίνεται να μοιάζει με κανέναν. Επιπλέον, το να τον βάζεις σε σύγκριση με κάποιον άλλον, τον μειονεκτείς και το μόνο που πετυχαίνεις, είναι να δημιουργείς προβλήματα στη σχέση σας.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω ισχύουν και αντίστροφα. Και ο άνδρας δεν πρέπει να λέει τις φράσεις και να επικρίνει συνεχώς τη σύζυγό του, για το ρόλο της ως μαμά και αν τα κάνει σωστά ή όχι.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika