Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τι θέλει ο γυναικολόγος σας να γνωρίζετε οπωσδήποτε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι θέλει ο γυναικολόγος σας να γνωρίζετε οπωσδήποτε

«Εξέτασα κάποτε μια γυναίκα που ήρθε να με δει, επειδή είχε “ελαφρύ πονόκοιλο” », λέει ο Δρ Narendra Pisal, γυναικολόγος και σύμβουλος στο γυναικολογική κλινική του Λονδίνου, με εμπειρία 27 ετών. «Ήταν στη μέση ηλικία και υπέθετε ότι είχε πάρει βάρος. Κατά την εξέταση, βρέθηκε να έχει κύστη 55 εκατοστών στην ωοθήκη της, που ζύγιζε 19 κιλά. Ευτυχώς, η κύστη ήταν καλοήθης και η επέμβαση πήγε καλά».

Περιπτώσεις όπως αυτή, τονίζουν πως οι γυναίκες θα πρέπει να απευθύνονται στον γιατρό τους, όσο ήσσονος σημασίας και αν φαίνεται κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Όμως, πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες θεωρούν ότι είναι ενοχλητικό να μιλήσουν με το γιατρό τους για τυχόν προβλήματα «εκεί κάτω». Έτσι, αν οι γυναίκες είναι απρόθυμες να επισκεφθούν τον γυναικολόγο τους, τι θα ήθελαν εκείνοι να γνωρίζουν οι ασθενείς τους;

«Αν μπορούσα να πω ένα πράγμα στις γυναίκες θα ήταν ότι, αν ανησυχείτε αρκετά για να γκουγκλάρετε το πρόβλημά σας, καλύτερα να επισκεφθείτε τον γιατρό σας», λέει η Δρ Josephine Senior, η οποία ειδικεύεται στη μαιευτική και τη γυναικολογία.

Τι θέλει ο γυναικολόγος σας να γνωρίζετε οπωσδήποτε

Αν και έχει δει αρκετά περίεργα πράγματα στην καριέρα της, οι περισσότερες από τις περιπτώσεις με τις οποίες ασχολείται η Δρ Senior είναι απλές και σχετικά εύκολο να επιλυθούν, αν και μπορούν να δυσκολέψουν τη ζωή μιας γυναίκας.

«Μην ανέχεστε φρικτές περιόδους ή ακράτεια», τονίζει.  «Μερικοί θα σας πουν ότι είναι ένα φυσιολογικό μέρος τού να είσαι γυναίκα, αλλά δεν πρέπει να είναι. Αν επισκεφτείτε έναν γιατρό θα βρείτε κάποιον να σας ακούσει και σχεδόν πάντα κάτι μπορεί να γίνει για να βοηθηθείτε» .

Και προσθέτει: «Τις περισσότερες φορές τα προβλήματα είναι απλά, όμως μερικές καταστάσεις απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση, ειδικά η αιμορραγία μετά το σεξ, η αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση ή κάποιος έντονος πυελικός πόνος».

«Δεν υπάρχει τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί και δεν ενοχλούμαστε αν δεν το έχετε κάνει αποτρίχωση ή ξυρίσει τα πόδια σας. Επίσης, αν σας δω στο σούπερ μάρκετ, δεν θα θυμάμαι πώς έμοιαζε ο κόλπος σας».

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr , iatrikanews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea