Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι θα συμβεί εάν βάλετε ψιλοκομμένο σκόρδο στα πέλματα. Είναι απίστευτο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

skordo

Τι θα συμβεί εάν βάλετε ψιλοκομμένο σκόρδο στα πέλματα. Είναι απίστευτο.

Το σκόρδο είναι το γιατρικό για κάθε πάθηση αφού έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Η δράση του φυσικού βολβού είναι περισσότερο ωφέλιμη. Η αλλικίνη που περιέχει το σκόρδο δρά  καταλυτικά υπέρ της πρόληψης του κρυώματος, των ιών και της γρίπης. Για την αντιμετώπιση των μυκήτων το εκύλισμα σκόρδου είναι ότι πρέπει. Μπορούμε να το πιούμε αλλά και να το κάνουμε επάλειψη καθώς είναι πολύ αποτελεσματικό και στις δύο περιπτώσεις.

Είναι ένα τόσο ισχυρό φυσικό φάρμακο , ώστε εάν το εφαρμόζουμε στα πόδια κάποιου ,θα εισέλθει γρήγορα στο αίμα και μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στους πνεύμονες.

Eάν ένα κεφάλι σκόρδου το χρησιμοποιήσουμε στα πόδια, είναι πολύ καλό για να σταματήσει το κρυολόγημα και το βήχα.

skordo2

Αυτό γίνεται εάν κόψουμε μερικές σκελίδες σκόρδο, στην ανάμιξή τους με λίγο ελαιόλαδο και επαλείψουμε το μείγμα στα πόδια(μπορεί να μυρίζει λίγο άλλα εμείς θα κοιτάμε πάντα την υγεία μας)

Οι άνθρωποι που πάσχουν από πνευμονία η από κάθε είδους ασθένειες του αναπνευστικού (άσθμα,  πνευμονικό εμφύσημα και βρογχίτιδα, αλλεργίες και πνευμονικό απόστημα) – σχεδόν είχανε φθάσει πριν το θάνατο -έχουν θεραπευτεί χάριν σε αυτό το θαυματουργό φυτό.

***
Σκόρδο, ένα πανάρχαιο αντίδοτο, που δρα κατά πάντων

Κατά της γήρανσης, του καρκίνου, του Αλτζχάιμερ, της κατάθλιψης, των αλλεργιών, του εμφράγματος, του κρυώματος, των ιών, των μικροβίων… τέλος δεν έχει η λίστα με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο άνθρωπος από αυτό το μικρό θαυματουργό δώρο της φύσης. Καταναλώστε σκόρδο είτε με την φυσική του μορφή είτε σε μορφή δισκίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να το τρώτε ωμό η ελαφρά μαγειρεμένο, λιωμένο η κομμένο σε φέτες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του η δεν σας ενθουσιάζει η χαρακτηριστική οσμή που αφήνει στο στόμα, ή απορρίπτετε το φρέσκο σκόρδο για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, (κατά προσέγγιση) χωρίς οσμή.

Κάθε πρωί, μετά την πρωινή γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και την καταπίνουμε ολόκληρη. Κατά προτίμηση την μασάμε γιατί με την ανάμειξη του σάλιου γίνονται ενώσεις υπέρ χρήσιμες. Μπορούμε αν επιλέξουμε, να πάρουμε δυο κάψουλες συμπληρώματος σκόρδου.

Πως Ενεργεί το Σκόρδο;

Το σκόρδο περιέχει ένα απίστευτα σύνθετο μίγμα χημικών ενώσεων και οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να ανακαλύψουν σε ποιες από αυτές τις ουσίες οφείλει τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Όμως είναι γνωστό ότι οι χημικές ενώσεις που περιέχονται στο σκόρδο έχουν ποικίλες δράσεις – ως αντιβιοτικές η αντί-ικές, ουσίες, παράγοντες μείωσης της αρτηριακής πίεσης, αναστολείς του καρκίνου, αποσυμφορητικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και επιδεικνύουν προστατευτική δράση έναντι της γήρανσης στα κύτταρα του εγκεφάλου. Τα πειραματόζωα στα όποια χορηγήθηκε σκόρδο λειτουργούν καλυτέρα σε προχωρημένη ηλικία και ζουν περισσότερο. Φυσικά τα πειραματόζωα ΔΕΝ πήγαιναν σε τσιπουράδικα ή σουβλακερί, και λοιπούς σκουπιδότοπους.

Πως Είναι Υπερτοφή το Σκόρδο?

Αποκλείει και κατατροπώνει τον καρκίνο. Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει να αποφύγεις τον καρκίνο καθώς μεγαλώνεις. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως καρκίνο του στομάχου και του παχέως εντέρου. Όπως έδειξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστήμιου της Μινεσότα και στη όποια πήραν μέρος 60 χιλιάδες ηλικιωμένες γυναίκες από την πολιτεία της Αιόβα, που έτρωγαν σκόρδο περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου σε σχέση με αυτές που δεν έτρωγαν ποτέ σκόρδο. Παράλληλα μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα και την Ιταλία, έδειξαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν σκόρδο και κρεμμύδια, στο πλαίσιο αυστηρά υγιεινής διατροφής, διατρέχουν λιγότερες από τις μισές πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του στομάχου.

Επιπλέον, Το σκόρδο μπορεί να δράση και ως χημικοθεραπευτικός παράγοντας, επιβραδύνοντας η και καταστέλλοντας την ανάπτυξη του καρκίνου στους καρκινοπαθείς. Νέα ερευνητικά δεδομένα από το Ογκολογικό κέντρο Μεμόριαλ Σλοαν Κέτερινγκ στη Νέα Υόρκη δείχνουν ότι τα συστατικά του σκόρδου στην πραγματικότητα περιορίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Επιμέλεια- Μετάφραση :Ελένη Μιχαλάκη / newsitamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea