Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι θα συμβεί άμα καταναλώνουμε 4-5 ενεργειακά ποτά την ημέρα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι θα συμβεί άμα καταναλώνουμε 4-5 ενεργειακά ποτά την ημέρα;

Η υπερβολή στην κατανάλωση ενεργειακών ποτών βλάπτει

Ένας Αμερικανός εργάτης οικοδομής έπινε καθημερινά 4 με 5 ενεργειακά ποτά. Θέλετε να μάθετε τη συνέχεια;

Για να αντέξει την απαιτητική εργασία του καθημερινά, ένας 50χρονος εργάτης κατανάλωνε 4-5 ενεργειακά ποτά, όταν έπειτα από μερικές εβδομάδες, ο οργανισμός του χτύπησε «κόκκινο», σύμφωνα με το usatoday.com. Πρόκειται για μια περίεργη περίπτωση, που οι γιατροί της Φλόριντα περιγράφουν στο British Medical Journal, όπου ο 50χρονος άντρας άρχισε να κάνει εμετούς έπειτα από 3 εβδομάδες υπερβολικής κατανάλωσης. Σύντομα, το δέρμα του άρχισε να κιτρινίζει, αλλά δεν ήταν η καφεΐνη υπεύθυνη γι’ αυτό, ούτε καν η ζάχαρη.

Στο νοσοκομείο, ο άντρας φανέρωσε σημάδια βλάβης του ήπατος και η βιοψία επιβεβαίωσε οξεία ηπατίτιδα, η οποία φαίνεται πως προκλήθηκε από την υπερβολικά υψηλή δόση βιταμίνης Β3 (νιασίνης), η οποία βρισκόταν στο ενεργειακό ποτό που κατανάλωνε. Κάθε μπουκάλι έφτανε περίπου το 200% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Τι θα συμβεί άμα καταναλώνουμε 4-5 ενεργειακά ποτά την ημέρα;

Το νερό είναι το πιο ασφαλές και ενυδατικό υγρό που μπορείτε να χαρίσετε στον οργανισμό σας

Σε ασφαλείς ποσότητες, η νιασίνη, η οποία υπάρχει στα πράσινα λαχανικά, το κρέας, τα αβγά κ.ο.κ., μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερίνης και την ηπατική λειτουργία, μειώνοντας τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Από την άλλη, όμως, όταν καταναλωθεί υπερβολικά, συσσωρεύεται στον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Το ίδιο συνέβη πριν χρόνια και σε μια γυναίκα που κατανάλωνε 10 ενεργειακά ποτά την ημέρα για 2 εβδομάδες, όπως αναφέρει το medicalnewstoday.com.

Ο άντρας ασθενής ευτυχώς κατάφερε να αναρρώσει και μελλοντικά πρέπει να αποφεύγει προϊόντα πλούσια σε νιασίνη.

Για να είστε ασφαλείς, φροντίστε να καταναλώνετε ενεργειακά ποτά με μέτρο και ποτέ να μην καταναλώνετε επεξεργασμένα προϊόντα σε καθημερινή βάση.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika