Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας 1 ώρα έπειτα από την κατανάλωση ενός κουτιού Coca Cola διαίτης;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ενώ η Coca Cola  διαίτης θεωρείται υγιεινότερη επιλογή σε σχέση με την κλασική, έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το φαινομενικά ακίνδυνο ρόφημα ίσως επιφέρει περισσότερες βλάβες από ό,τι θεωρούνταν παλαιότερα.

Κάποιοι φανατικοί λάτρεις της Coca Cola άρχισαν να την αντικαθιστούν με την διαίτης καθώς η δεύτερη δεν έχει ζάχαρη. Όμως, ο φαρμακοποιός Niraj Naik  ισχυρίζεται ότι αυτή η αλλαγή δεν έχει κανένα νόημα. Παρακάτω, ο Naik, που είναι γνωστός και ως ο «Αποστάτης Φαρμακοποιός» αναλύει τις αρνητικές επιδράσεις που ενδέχεται να επιφέρει η Coca Cola διαίτης μέσα σε μόλις 1 ώρα έπειτα από την πρώτη γουλιά.

  1. Μέσα στα 10 πρώτα λεπτά

Σ’ αυτό το σημείο, η ασπαρτάμη που περιέχεται στην Coca Cola  διαίτης δρα με τέτοιον τρόπο ώστε ο εγκέφαλος να μπερδευτεί και να θεωρήσει πως καταναλώθηκε ζάχαρη. Σύμφωνα με μία έρευνα, η επαναλαμβανόμενη κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών ουσιών θα μπορούσε πιθανώς να προκαλέσει σύγχυση στον οργανισμό, ο οποίος δεν θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί σωστά τη ζάχαρη ή να χειριστεί κατάλληλα την κατανάλωση θερμίδων.

Τα κιτρικά και φωσφορικά οξέα που περιέχονται συνήθως στα αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν και φθορές στο σμάλτο των δοντιών, όπως έχει υποστηριχτεί από έρευνες.

  1. Έπειτα από 20 λεπτά

Σύμφωνα με τον Naik, σ’ αυτό το σημείο αρχίζει η διαδικασία «αποθήκευσης λίπους» στον οργανισμό, όπου παράγεται ινσουλίνη για να ρυθμιστεί το επίπεδο του σακχάρου του αίματος. Λόγω της συνεχούς κατανάλωσης Coca Cola διαίτης, ο οργανισμός σας βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο εμφάνισης πολλών προβλημάτων υγείας όπως χρόνιας νεφροπάθειας, παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου και διαβήτη τύπου 2.

  1.  Έπειτα από 40 λεπτά

Κατά το στάδιο αυτό, ο Naik  προειδοποιεί για τις εθιστικές ιδιότητες των αναψυκτικών,  παρομοιάζοντας την υψηλή περιεκτικότητα σε ασπαρτάμη και καφεΐνη με την κοκαΐνη. Έρευνα υποστηρίζει ότι οι διεγερτικές νευροτοξίνες συνεχώς διεγείρουν τους νευροϋποδοχείς του εγκεφάλου, αμβλύνοντας την ευαισθησία τους και προκαλώντας ενδεχομένως σοβαρές βλάβες.

  1. Έπειτα από 1 ώρα και περισσότερο

Οι μόνιμες επιπτώσεις της τακτικής κατανάλωσης Coca Cola διαίτης εξαρτώνται κατά πολύ από τις διατροφικές σας συνήθειες. Ο Naik υποστηρίζει ότι η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης επιφέρει τη μειωμένη κατανάλωση περισσότερο θρεπτικών και ενυδατικών ροφημάτων. Επιπλέον, η εσφαλμένη άποψη ότι αυτά τα είδη ροφημάτων είναι υγιεινά ίσως οδηγήσει και στην κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ (όπως πατατάκια ή κέικ), λόγω παραπληροφόρησης.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων – remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πασίγνωστο αιθέριο έλαιο που καταπολεμά κατάθλιψη και άγχος – Απολαύστε το άρωμά του και ηρεμήστε στη στιγμή

Efi Nika

Τρώτε γρήγορα το φαγητό σας; Οι κίνδυνοι για την υγεία και πως να το σταματήσετε

Efi Nika

Το παγωτό δε βλάπτει, αλλά ωφελεί την υγεία σου, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Efi Nika