Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι σημαίνει το αύριο για μένα που υποφέρω από ινομυαλγία!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι σημαίνει το αύριο για μένα που υποφέρω από ινομυαλγία.

«Αύριο είναι μία καινούρια μέρα». Παρά τις τρανταχτές αποδείξεις για το αντίθετο, υπάρχει ελπίδα να ξυπνήσω και να νιώσω 100% καλύτερα, σωστά; Ίσως κάτι τέτοιο να παρακούγεται αισιόδοξο. Η ζωή με την ινομυαλγία κρύβει προκλήσεις και πολλές φορές είναι απρόβλεπτη. Κάθε μέρα πρέπει να δίνεις μεγάλη μάχη και να αντιμετωπίζεις πολλές δυσκολίες – όχι φανερές αλλά επίπονες.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς μία τέτοια μέρα σε αυτούς που δεν την αντιμετωπίζουν. Και ας μην αναφέρουμε και ότι υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες στον τομέα της υγείας που ούτε καν πιστεύουν ότι υπάρχει. Συνεπώς, το να «κρύβεις» την κατάστασή σου είναι πολύ πιο εύκολο από το να την επεξηγείς.

Όταν η καλύτερή σου φίλη σου προτείνει να πάτε για ψώνια σε πολυκαταστήματα ή όταν σε προσκαλούν σε ένα οικογενειακό δείπνο, το να αναγκάζεσαι να παραβρεθείς δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Οι έξοδοι είναι εξαντλητικές. Ο,τιδήποτε διαφορετικό από το συνηθισμένο σημαίνει ότι θα επακολουθήσει μέρα ξεκούρασης. Ο πόνος που εμφανίζεται σε κάνει να σκέφτεσαι εάν θα αποδεχθείς αυτές τις απλές προσκλήσεις.

Ό,τι βλέπει κανείς εξωτερικά δεν είναι πάντα και αληθινό. Η προσπάθεια που καταβάλεις για να κάνεις μπάνιο, να ντυθείς ή να βάλεις μέικ απ είναι βάσανο για κάποιους. Και ας μην αναφέρουμε την προετοιμασία των παιδιών ή την οργάνωση του καθημερινού προγράμματος. Το να μένεις σπίτι είναι περισσότερο εφικτό από το να βγαίνεις έξω.

Αυτό που είναι δύσκολο να καταλάβουν οι άλλοι είναι ό,τι στ’ αλήθεια δεν «κρυβόμαστε». Δεν απομονωνόμαστε. Απλώς προστατεύουμε τον εαυτό μας. Διατηρούμε τα αποθέματα της ενέργειάς μας για να είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Διατηρούμε τη δύναμή μας.

Στη σιωπή μου, πονώ. Όταν «κρύβομαι» πονώ. Ίσως αύριο να πω «ναι». Κάνετε υπομονή μαζί μου. Εξάλλου, αύριο είναι μία καινούρια μέρα.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας themighty.com

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας