Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κύφωση;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

dowagers-hump-in-old-lady

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κύφωση;

Η κύφωση εμφανίζεται όταν οι θωρακικές μοίρες των σπονδύλων υπερβούν τον φυσιολογικό αριθμό σε βαθμό όπου θα είναι φανερή μία καμπούρα στην μέση.

Ποια είναι τα αίτια και τα συμπτώματα της κύφωσης;

Σε μεγάλη συχνότητα, οι αιτίες είναι συγγενείς, δηλαδή μπορεί να προκύψει πρόβλημα με την γέννα λόγω της στένωσης. Στην παιδική ηλικία εμφανίζεται πολλές φορές κύφωση και σκολίωση μαζί, η οποία είναι αγνώστου αιτιολογίας. Από την άλλη, μπορεί να προκύψει κύφωση με αιτιολογία τραυματισμού από κάποιο τραυματισμό. Τέλος, το γυναικείο φύλο στην γεροντική ηλικία, παρουσιάζει μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης της κύφωσης, λόγω της οστεοπόρωσης.

Τα συμπτώματα, τις περισσότερες φορές δεν προειδοποιούν, αφού δεν υπάρχουν. Συνήθως οι γονείς παρατηρούν την καμπούρα που εμφανίζουν τα παιδιά και κλείνουν ραντεβού με τον γιατρό.

Εξετάσεις και αντιμετώπιση

Οι συνήθεις εξετάσεις για την διόρθωση της κύφωσης, είναι η απλή ακτινογραφία και η μαγνητική τομογραφία.

Σαν θεραπεία σε μία κύφωση στα πρώτα στάδια, συνίσταται η συντηρητική. Δηλαδή πρόκειται για κάποιες ασκήσεις διάτασης, κάποιες φυσικοθεραπείες και από την στιγμή που ο γιατρός κρίνει απαραίτητο την εφαρμογή κηδεμόνων ή ναρθήκων.

Αν η κύφωση παρατηρηθεί εξαιτίας της οστεοπόρωσης, τότε σημαντική ένδειξη μπορεί να είναι η χειρουργική αντιμετώπιση. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ σημαντική και η πρόγνωση με θεραπείας ενάντια στην χρόνια πάθηση μεταβολισμού των οστών.

Σημαντικό είναι ότι θεραπεύεται 100%! Οπότε είναι πολύ σημαντικό να διαγνωστεί έγκαιρα για να προταθεί από τον γιατρό η κατάλληλη αντιμετώπιση.

Δείτε περισσότερα, σχετικά με την κύφωση στο Spondylos Spine Lab καθώς και για την εφαρμογή κηδεμόνα.

M.M.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea