Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Τι κάνουν τα μωρά μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3

Όσο το μωρό σας αναπτύσσεται και σιγά-σιγά σχηματίζεται σε ανθρωπάκι, εσείς έχετε ίσως ζαλάδες, λιγούρες, πόνους στη μέση, εκνευριστική συχνοουρία και μεταβολές στη διάθεση. Το μωρό, όμως, τι κάνει; Κοιμάται, «κλωτσάει», τρώει. Ναι, αλλά αυτά τα ξέρετε ήδη. Ξέρετε, για παράδειγμα, ότι τα έμβρυα κλαίνε; Ή ότι έχουν προτιμήσεις στο φαγητό; Ακολουθούν επτά συνήθειες που (μάλλον) δεν ξέρατε ότι έχουν τα έμβρυα.

Ακούνε ήχους… από μέσα και απ’ έξω!

Η μήτρα δεν είναι το πιο ήσυχο μέρος να μένεις… Το έμβρυο ακούει κατ’ αρχάς τους ήχους το σώματος της μαμάς του –το στομάχι της που γουργουρίζει ή χωνεύει, τους χτύπους της καρδιάς της, τον λόξιγκα που την έπιασε αιφνίδια. Ακούει όμως και ήχους από τον έξω κόσμο. Ήδη από τον πέμπτο μήνα το παιδί ακούει όλους τους εξωτερικούς ήχους, όπως γράφει σε άρθρο του στο Iatronet o Ευάγγελος Γκικόντες. Και, από όλους τους ήχους που φτάνουν στ’ αυτιά του, η φωνή της μαμάς του είναι ο πιο αγαπημένος του! Από τον έβδομο περίπου μήνα της κύησης, το υπό σχηματισμό ανθρωπάκι, «ρίχνει» τους παλμούς του και χαλαρώνει όταν η μαμά του μιλάει.

Βλέπουν φως στο τούνελ

Η όραση είναι η τελευταία από τις πέντε αισθήσεις που αναπτύσσει το έμβρυοκαι, ακόμη κι όταν γεννηθεί θα βλέπει θολά και μόνο ότι βρίσκεται πολύ κοντά του (σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών από τα μάτια του). Τα βλέφαρα του μωρού σας παραμένουν… ερμητικά κλειστά από τον τέταρτο μέχρι τον έβδομο μήνα. Όταν, όμως, ανοίγουν τα μάτια του μωρού σας μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά φωτός και σκοταδιού μέσα στο προσωρινό σπιτάκι τους. Από τον έβδομο μήνα και εξής, λοιπόν, το μωράκι σας μπορεί να απολαύσει μαζί σας το φως μιας ηλιόλουστης μέρας!

Πιπιλάνε το δάχτυλό τους

Τον έκτο μήνα της κύησης, το έμβρυο ζυγίζει περίπου μισό κιλό και είναι πλέον μια μικρογραφία του μελλοντικού του εαυτού. Τότε είναι που αρχίζει να πιπιλάει το δάχτυλό του –συνήθεια αγαπημένη που θα αντικαταστήσει στο άμεσο μέλλον η πιπίλα και το στήθος σας. Το πιπίλισμα του δαχτύλου είναι χαρακτηριστικό όλων των θηλαστικών τις ρίζες του πρέπει να αναζητήσουμε στον μετέπειτα θηλασμό και στο πώς έχει γενετικά αυτός εγγραφεί στο είδος μας. Σύμφωνα δε με τους ειδικούς, τα περισσότερα έμβρυα προτιμούν να πιπιλούν τον αντίχειρα του δεξιού χεριού

Όχι μόνο τρώνε -έχουν και προτιμήσεις!

Όταν τρώτε συγκεκριμένα φαγητά, οι γεύσεις τους μπορούν να ανιχνευθούν στο αμνιακό υγρό. Είναι γνωστό ότι το σκόρδο, ο άνηθος, το τζίντζερ και οι έντονα γλυκές γεύσεις μπορούν να αλλάξουν την γεύση του αμνιακού υγρού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό, η φύση προετοιμάζει το μωρό για την μετέπειτα… γευστική του πορεία. Το έμβρυο που αναπτύσσεται στην κοιλιά της νέας μαμάς, ήδη από την 15η εβδομάδα κύησης, έχει προτιμήσεις, καταπίνοντας περισσότερο αμνιακό υγρό όταν αυτό είναι γλυκό, και λιγότερο όταν είναι πικρό.

Ούρα… του παραδείσου

Εσείς μπορεί να είστε 30 εβδομάδων και να πηγαίνετε στην τουαλέτα κάθε μισό δευτερόλεπτο και το μωράκι σας, φυσικά, ουρεί κι αυτό -«σιγά το νέο», θα πείτε. Δώστε μια ευκαιρία στην συγκεκριμένη πληροφορία. Αφού το μωρό γεννηθεί, τα ούρα του θα είναι στην καθημερινότητα, στον καναπέ, στο φαγητό ή ακόμη και στο πρόσωπό σας. Τι γίνεται όμως όταν είναι ακόμη μέσα στην κοιλιά-σπιτάκι;

Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, το μωρό σας θα έχει ξεκινήσει να παράγει ούρα. Το έμβρυο καταπίνει και χωνεύει αμνιακό υγρό, το οποίο φιλτράρεται από τα νεφρά του και στη συνέχεια αποβάλλεται μέσα στη μήτρα μέσω των ούρων, κατ’ επανάληψη. Επομένως, ναι, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια: το γλυκό σας, αναπτυσσόμενο μωράκι καταπίνει τα τσίσα του.

Κλαίνε

Το κλάμα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας για τα νεογέννητα και προφανώς πρέπει να τελειοποιηθεί προτού το μωρό σας έρθει στον κόσμο -γι’ αυτό μην στενοχωριέστε. Με τη χρήση της τεχνολογίας υπερήχων, επιστήμονες έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τέτοιες συμπεριφορές σε μωρά που ακόμα αναπτύσσονται. Σύμφωνα με τους μελετητές, όταν τα μωρά κλαίνε μέσα στη μήτρα μπορεί να παρατηρήσει κανείς το τρεμάμενο κάτω χείλος τους.

Βλέπουν όνειρα (;)

Ξέρετε ήδη ότι τα έμβρυα κοιμούνται. Ξέρετε όμως ότι οι επιστήμονες θεωρούν σημαντικά πιθανό να βλέπουν όνειρα; Οι υπέρηχοι δίνουν στοιχεία στους ερευνητές που υποδεικνύουν ότι στα έμβρυα παρατηρείται γρήγορη κίνηση των ματιών κατά τον ύπνο -αυτό που αγγλιστί λέγεται Rapid Eye Movement,  ύπνος REM. Αυτό το στάδιο του ύπνου συνδέεται με τα όνειρα. Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το αν τα μωρά πράγματι ονειρεύονται, δεδομένου ότι ο εγκέφαλος του εμβρύου δεν μπορεί (ακόμη) να παρακολουθηθεί. Πάντως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα μοτίβα του ύπνου των εμβρύων είναι αντίστοιχα μ’ αυτά των νεογέννητων. Επομένως… γιατί όχι όνειρα;

 

mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea