ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι αυτό που θέλω να κάνω; Ξεκίνα να αγαπάς τον εαυτό σου

Οι πρώτες μέρες του 2017 είναι επίσημα εδώ. Ποιες συνήθειες βάλαμε στόχο να κόψουμε και ποιους στόχους θέσαμε; Ποιο είναι εκείνο το «τελετουργικό» που θα μπορούσε να μας βοηθήσει;

Η συντάκτρια υγείας Elizabeth Inglese γράφει στο Mindbodygreen μία δοκιμασμένη τεχνική, η οποία μπορεί να ενισχύει τα κίνητρά μας να πάρουν μπρος. Ποια είναι αυτή; Η συγγραφή μίας λίστας.

Τι θα περιλαμβάνει αυτή η λίστα και ποιο είναι το «τελετουργικό»;

  • Οχτώ πράγματα που αγαπάμε στον εαυτό μας
  • Τοποθετούμε τη λίστα σε ένα σημείο από το οποίο περνάμε συχνά, ώστε να το κοιτάμε
  • Διαβάζουμε καθημερινά τη λίστα και στη συνέχεια παρατηρούμε με ποιον τρόπο αυτές οι ιδιότητες κάνουν τη μέρα μας πιο δυνατή – ζωντανή
  • Κάθε Κυριακή προσθέτουμε ένα στοιχείο στη λίστα
Τι είναι αυτό που θέλω να κάνω; Ξεκίνα να αγαπάς τον εαυτό σου

Με ποιον τρόπο μπορεί να μας βοηθήσει αυτή η πρακτική;

Όπως σημειώνει η Inglese καλλιεργώντας μία «πρακτική αυτό-επιβεβαίωσης» έχει αποδειχθεί ότι αυξάνεται η ικανότητά μας να λύνουμε τα προβλήματά μας, δίνοντάς μας πιο φωτεινές και αισιόδοξες προοπτικές για τη ζωή μας. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται τόσο η σωματική μας όσο και η ψυχική μας υγεία.

Ενώ εξηγεί πως η ενθάρρυνση η οποία πηγάζει από τον ίδιο μας τον εαυτό οδηγεί σε καλύτερες αποφάσεις για τη ζωή μας. Η αγάπη που μπορούμε να δείξουμε στον εαυτό μας δεν είναι μία φευγαλέα κατάσταση, αλλά μία ικανότητα που μπορούμε να ακονίσουμε.

Loading...

Μήπως να ξεκινήσουμε από σήμερα;

loading...

 

ΠΗΓΗ: www.pathfinder.gr

loading...