Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Τι αποκαλύπτει το Χρώμα των Ούρων σας για την Υγεία σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι αποκαλύπτει το Χρώμα των Ούρων σας για την Υγεία σας.

Τα ούρα σας είναι από τα καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία για τον καθορισμό τυχόν προβλημάτων υγείας. Παρακάτω, αναφέρουμε τι αποκαλύπτει το χρώμα, η οσμή και η πυκνότητα των ούρων για την υγεία σας.

Σας λέμε πότε θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή και πότε χρειάζεται απλώς να πίνετε λίγο περισσότερο νερό.

Το χρώμα των υγιών ούρων είναι απαλό χρυσόξανθο. Όσο πιο σκούρα κίτρινα είναι τα ούρα σας τόσο περισσότερο αφυδατωμένοι είστε. Εάν τα ούρα σας είναι χρυσοκίτρινα σαν του μελιού, να πίνετε περισσότερο νερό. Τα πορτοκαλί ούρα ενδέχεται να είναι ένδειξη αφυδάτωσης ή ύπαρξης χρωστικών ουσιών στα τρόφιμα. Ίσως επίσης να αποτελούν ένδειξη και για κάτι πιο επικίνδυνο, όπως πρόβλημα με το ήπαρ ή την ουροδόχο κύστη.

Κάποιες φορές, το χρώμα των ούρων επηρεάζεται και από τη διατροφή. Εάν έχετε φάει παντζάρια, βατόμουρα ή ραβέντι, τα ούρα σας ίσως να είναι ροζ ή κοκκινωπά. Όμως, εάν δεν έχετε φάει αυτά τα «κοκκινωπά» φρούτα και λαχανικά, πρέπει να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια καθώς αυτό ίσως αποτελεί ένδειξη νεφροπάθειας, όγκου, προβλήματος με τον προστάτη ή ουρολοίμωξης.

Τα σπαράγγια επηρεάζουν και αυτά. Ενδέχεται να δώσουν στα ούρα σας ένα πρασινωπό χρώμα και μία κάπως δυσάρεστη οσμή θείου. Όμως, τα πρασινωπά ούρα ενδέχεται να αποτελούν και ένδειξη ουρολοίμωξης ή πέτρας στους νεφρούς. Άλλη μία ένδειξη ουρολοίμωξης είναι και τα ούρα που έχουν θολό λευκό χρώμα. Εάν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, η κατάστασή σας είναι επείγουσα και πρέπει να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Η οσμή των ούρων είναι τόσο σημαντική όσο και το χρώμα τους. Κανονικά, τα ούρα δεν έχουν ισχυρή οσμή. Εάν τα ούρα σας μυρίζουν αμμωνία, πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό καθώς ίσως να είστε αφυδατωμένοι. Η ισχυρή οσμή ενδέχεται να αποτελεί και ένδειξη ουρολοίμωξης, διαβήτη, λοίμωξης στην ουροδόχο κύστη ή μεταβολικής ασθένειας.

Κάτι το οποίο ίσως δεν λάβετε υπόψη είναι η πυκνότητα των ούρων. Όμως, εάν είναι πυκνότερα από το συνηθισμένο, ίσως πάσχετε από αδιάγνωστη ασθένεια ή λοίμωξη. Επίσης, να έχετε το νου σας και για θολά ούρα που αποτελούν ένδειξη πέτρας στα νεφρά όπως και για τα αφρώδη ούρα, που προκαλούνται από συσσώρευση πρωτεϊνών και προβλημάτων με τους νεφρούς.

Πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας. Τώρα γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά των υγιών ούρων και τις ενδείξεις των μη υγιών.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή remedydaily.com

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika