Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θυμάστε τις σιαμαίες αδερφές Άμπι και Μπρίτανι; Σήμερα είναι 27 χρονών και ετοιμάζονται να γίνουν δασκάλες σε δημοτικό σχολείο!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Θυμάστε τις σιαμαίες αδερφές Άμπι και Μπρίτανι; Σήμερα είναι 27 χρονών και ετοιμάζονται να γίνουν δασκάλες σε δημοτικό σχολείο.

Aυτές οι δυο σιαμαίες αδερφές προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους 

καθώς βαδίζουν ολοταχώς στο εικοστό έβδομο έτος της ηλικίας τους. Έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια να αντέχουν η μία την άλλη, να συνεργάζονται σαν δυο ξεχωριστά άτομα, αλλά σε ένα σώμα. Μοιράζονται τον ίδιο κόσμο περνώντας τις ζωές τους μαζί, μια ζωή μοναδική σαν σιαμαίες αδερφές.

Η Abigail και Brittany Hensel είναι σιαμαία δίδυμα και η κατάστασή τους ονομάζεται Dicephalic Parapagus. Τα κορίτσια συνδέονται απ’ τον κορμό τους και μοιράζονται το ίδιο σώμα. Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς ότι τα κορίτσια δεν θα τα κατάφερναν πάνω από μερικές ώρες, κι όμως τα δυο κορίτσια τα κατάφεραν περίφημα ως τώρα.

Η πρόκληση που αντιμετώπιζαν όλη τους τη ζωή ήταν τεράστια. Τώρα, στα 27 τους οι δυο αδερφές σχεδιάζουν να διδάξουν στο δημοτικό σχολείο του Mounds View.

Μία στο τρισεκατομμύριο: Οι αδερφές Hensel είναι μια από τις μοναδικές περιπτώσεις σιαμαίων αδερφών που κατάφεραν να επιβιώσουν. Μάλιστα, ένα reality show πραγματεύεται τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν τα δυο κορίτσια, τα οποία κατάφεραν να αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο Bethel της Minnesota.

Tην πρώτη φορά που τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν το 1996, όταν εμφανίστηκαν στο σόου της Oprah Winfrey κι ύστερα εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο του περιοδικού Life. Μετά από αυτό, έζησαν μια ήρεμη ζωή στο σπίτι τους στην Minnesota κι έμειναν μακριά από τους αδιάκριτους φακούς. Στα 16 τους δέχθηκαν να εμφανιστούν σε ένα ντοκιμαντέρ για το TLC.

Η παραγωγή τους έδωσε μια δική τους εκπομπή με το όνομα «Abby and Brittany» που μεταδόθηκε πρώτη φορά στις 8 Αυγούστου του 2012.

Στα 16 γενέθλιά τους τα δυο κορίτσια κατάφεραν να περάσουν τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης και μάλιστα ο τρόπος που συνεργάστηκαν για να τα καταφέρουν ήταν μοναδικός.

Η μητέρα τους Patty, φοβόταν πως η οδήγηση θα ήταν μεγάλο πρόβλημα για τα κορίτσια “Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί αν τις σταματούσαν ποτέ για υπερβολική ταχύτητα. Θα έπαιρναν δυο κλήσεις ή θα έκοβαν πρόστιμο στην Abby που πατάει το γκάζι;” Η μητέρα είχε αυτή την εύλογη απορία.

Με δυο σπονδυλικές στήλες, δυο καρδιές, δυο οισοφάγους, δυο στομάχια, δυο νεφρά, δυο σπλήνες, 4 πνεύμονες, ένα σηκώτι, ένα θώρακα κι ένα κυκλοφορικό σύστημα που μοιράζονται όπως επίσης και το νευρικό τους σύστημα εξ ημισίας αυτά τα δυο κορίτσια αποτελούσαν μια περίπτωση μοναδική.

Όμως, από τη μέση και κάτω, όλα τους τα όργανα, ουροποιητικά και αναπαραγωγικά, τα μοιράζονταν. Οι γιατροί ήταν εκστατικοί μπροστά στον τρόπο με τον οποίο οι δυο αδερφούλες κατάφερναν πάντα να συνεργάζονται παίζοντας πιάνο σαν ένα άτομο, καθώς η Abigail έπαιζε τα πλήκτρα με το δεξί χέρι ενώ η Brittany με το αριστερό. Τα κορίτσια δεν διστάζουν να ασχολούνται και με σπορ όπως μπόουλινγκ, βόλεϋ, ποδηλασία, κολύμβηση και softball.

Μόλις 1 ζευγάρι διδύμων στις 40.000 περιπτώσεις γεννιούνται σιαμαία κι από αυτά μόλις 1% των περιπτώσεων καταφέρνει να επιβιώσει πάνω από 1 χρόνο, οπότε τα κορίτσια κατάφεραν να νικήσουν τις στατιστικές!

Τα κορίτσια Hensel είναι μια σπάνια περίπτωση διαμαίων διδύμων, το αποτέλεσμα ενός μοναδικού γονιμοποιημένου ωαρίου που απέτυχε να χωριστεί κανονικά στη μήτρα. Όταν ήταν ακόμα βρέφη, υποβλήθηκαν σε χειρουργείο για να τους αφαιρεθεί από το στέρνο ένα τρίτο ατροφικό χέρι. Στα 12 τους υποβλήθηκαν σε ακόμα μια επέμβαση για να διορθωθεί η σκολίωση από την οποία έπασχαν, αλλά και για να επεκταθεί χειρουργικά ο θώρακάς τους με σκοπό να αποφευχθούν μελλοντικά αναπνευστικά προβλήματα.

Οι δίδυμες συνεργάζονται άψογα και συντονίζονται μοναδικά προκειμένου να μπορούν να είναι άνετες στην από κοινού καθημερινότητά τους.

Ονειρεύονται τη στιγμή που θα διδάξουν Μαθηματικά στο Δημοτικό σχολείο. Το κακό βέβαια είναι πως παρά το γεγονός πως είναι 2 άτομα, ο μισθός τους θα είναι ένας γιατί εκ των πραγμάτων θα κάνουν τη δουλειά ενός δασκάλου.

Είναι όμως διατεθειμένες να παλέψουν προκειμένου να κατακτήσουν το δικαίωμά τους σαν δυο ξεχωριστά εργαζόμενα άτομα, με δυο πτυχία, που θα παρέχουν δυο διαφορετικές οπτικές του αντικειμένου τους στους μαθητές τους. Όπως λένε και οι ίδιες, με αυτόν τον τρόπο θα βγάζουν τη δουλειά δυο δασκάλων.

“Είναι δυο διαφορετικά κορίτσια κι όμως καταφέρνουν να δουλεύουν μαζί και να κάνουν τα βασικά που όλοι εμείς θεωρούμε τόσο δεδομένα στην καθημερινότητά μας,” λέει η Hohncke, φίλη των κοριτσιών.

Αυτό που είναι επίσης πολύ συγκινητικό στην ιστορία τους είναι το ταλέντο τους να τα πηγαίνουν καλά αν και έχουν διαφορετικές προσωπικότητες. Διαφωνούν σπάνια παρά το γεγονός πως η Abigail είναι πιο δυναμική και θέλει πάντα να έχει τον έλεγχο σε όλα. Κάποιες φορές η μία ξύνει την άλλη στο σημείο που φαγουρίζεται αν δεν φτάνει.

Κάποτε, η Brittany ήταν άρρωστη με πνευμονία και δεν μπορούσε να πάρει το φάρμακό της. Έτσι, η Abigail προσφέρθηκε να το πάρει εκείνη μήπως βοηθούσε την αδερφή της να γίνει καλύτερα. Μόνο μια φορά συζήτησαν για το ενδεχόμενο να χωριστούν, όταν η Abigail βαρέθηκε και κουράστηκε την περίοδο που η αδερφή της ήταν άρρωστη με πνευμονία και αναγκαζόταν να μείνει μαζί της στο κρεβάτι.

Η Brittany δεν θέλει ποτέ να χωρίσει από την δίδυμη αδερφή της και έκλαιγε και μόνο που αναφέρθηκε το θέμα ώσπου η Abigail την διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα χωρίσουν ποτέ.

Παρά την αγάπη τους βέβαια σίγουρα θα υπάρχουν πολλές ακόμα προκλήσεις στις ζωές των κοριτσιών κι αν μη τι άλλο το παράδειγμά τους φωτίζει εμάς τους υπόλοιπους που παρά το ολόδικό μας σώμα πολλές φορές χάνουμε την πίστη και το κουράγιο μας.

 

 

Πηγή:  diaforetiko.gr   ,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou