Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Θύμα εκμετάλλευσης το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη με κοκαίνη…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το νεαρό μοντέλο που συνελήφθει με τα  2,6 κιλά κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ, είχε για προορισμό την Αθήνα

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι «Ε», τα κυκλώματα των ναρκωτικών συνηθίζουν να επιστρατεύουν ως «βαποράκια» εμφανίσιμες κοπέλες ώστε να μην κινήσουν υποψίες.

Το ρεπορτάζ επίσης αναφέρει πως η ίδια δεν έχει ζητήσει ακόμα την συνδρομή του Ελληνικού προξενείου, κάτι που πρέπει να κάνει εάν θέλει να υπάρχουν ελπίδες να εκδοθεί και να δικαστεί στην Ελλάδα.

Το έμαθα από το Διαδίκτυο» λέει ο  πατέρας της 19χρονης που  είναι σε κατάσταση σοκ – «Είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου» «Είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου. Μάθαμε την είδηση από το Διαδίκτυο.

Σήμερα το μεσημέρι κάναμε κάποιες επαφές με το προξενείο και περιμένουμε απαντήσεις». Αυτά δήλωσε αποκλειστικά στο protothema.gr το μεσημέρι της Πέμπτης ο πατέρας της 19χρονης που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 307.000 δολαρίων και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων. Ο πατέρας της κοπέλας που είναι αστυνομικός στο επάγγελμα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ενώ ο ίδιος είναι υπερασπιστής του νόμου, το παιδί του έγινε παραβάτης. «Τους τελευταίους δύο μήνες, κινούνταν μεταξύ Αθήνας και Καλαμάτας καθώς έψαχνε το κατάλληλο ιδιωτικό ΙΕΚ για να γραφτεί» τονίζει ενώ αναφορικά με το μοιραίο ταξίδι λέει: «Πραγματικά δεν γνωρίζαμε τίποτα!Εκανα σε πρώτη φάση κάποιες επαφές μέσω αστυνομίας, όμως δεν έχω καταφέρει ακόμα να μιλήσω με το παιδί μου».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τελωνειακής υπηρεσίας του Χονγκ Κονγκ η μεταφορά ναρκωτικών είναι ένα «σοβαρό παράπτωμα» που τιμωρείται «με πρόστιμο έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (640.000 δολάρια ΗΠΑ) και ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Στην επίσημη ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η η 19χρονη έφτασε στο Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αιθιοπία με τους τελωνειακούς να εντοπίζουν τα ναρκωτικά σε μια συσκευασία που είχε κρύψει σε κρύπτη στο σακίδιο πλάτης της.

Η 19χρονη επρόκειτο την Τετάρτη να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα shanghaiist.com και South China Morning Post, η 19χρονη Ελληνίδα είναι η τέταρτη γυναίκα επισκέπτης που συνελήφθη την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο, προσπαθώντας να περάσει παράνομα κοκαΐνη.

Οι Αρχές εξετάζουν αν οι τέσσερις γυναίκες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα, σχετίζονται μεταξύ τους και «στρατολογήθηκαν» από τον ίδιο έμπορο ναρκωτικών, ώστε να περάσουν παράνομα κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν είναι μια 19χρονη που έφτασε από την Αιθιοπία, μια 52χρονη που έφτασε από το Περού μέσω Ολλανδίας και μια 24χρονη που έφτασε από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας.

Το αινιγματικό post

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο εφιάλτης της Ειρήνης… είχε κάνει ένα περίεργο post στο facebook. Η 19χρονη κοπέλα έγραφε: «Επιλέγω να είμαι ευτυχισμένη. Όχι γιατί όλα γύρω μου είναι καλά, @ρχ@δ@ είναι. Επιλέγω την ευτυχία γιατί η ζωή διάολε είναι πολύ μικρή για να χωρέσει η μιζέρια» έγραφε η φωτογραφία που είχε «ανεβάσει».

«Θύμα καταστάσεων», δήλωσε ο δικηγόρος της 19χρονης

«Η 19χρονη φαίνεται πως είναι θύμα καταστάσεων, είναι θύμα άλλων. Βρέθηκε ξαφνικά, από την Καλαμάτα στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε πριν από λίγο στο «ΘΕΜΑ 104,6» και στην εκπομπή «Εντός Θέματος» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Λαμπράκο και Παναγιώτη Σουρέλη, ο εκπρόσωπος της οικογένειάς της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Η  Ειρήνη  συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 307.000 δολαρίων και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων.

Ο κύριος Κεχαγιόγλου υποστήριξε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, αν αναλογιστεί κανείς την ποσότητα και τον τρόπο της σύλληψης.

«Με διόρισε δικηγόρο της υπόθεσης ο πατέρας της Ειρήνης. Εγώ ανέλαβα την υπεράσπιση, εκπροσωπώντας την οικογένειά της, διότι η 19χρονη αυτή την στιγμή βρίσκεται σε άλλη χώρα. Αν χρειαστεί να μεταβώ εκεί, τα δεδομένα αλλάζουν. Προφανώς, της έχουν διορίσει δικηγόρο εκεί. Να υπογραμμίσω ότι ανέλαβα την υπόθεση προ τριών ωρών. Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι θέματα των επόμενων ημερών».

Ο δικηγόρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο παρελθόν, έχει αναλάβει παρόμοιο περιστατικό στην Πίζα της Ιταλίας.

Κάποιοι παλιάνθρωποι την εκμεταλλεύτηκαν»

Μιλώντας στην εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Μυτιλήνης, Δημήτρης Αλεξίου, μίλησε για ένα απλό παιδί του χωριού. Όπως τόνισε είχε περάσει από διάφορα καταστήματα για να βγάλει μεροκάματο, ενώ είχε και μια σχέση με έναν στρατιωτικό της περιοχής.

Σημείωσε πως η ίδια δεν είχε δώσει σημάδια για τέτοια δράση, και εξέφρασε την άποψη πως κάποιοι την έμπλεξαν στο κύκλωμα.

«Έπαθα σοκ όταν διάβασα αυτήν την είδηση. Πριν λίγο καιρό που είχα μιλήσει με τον πατέρα της, αυτό που τον ανησυχούσε ήταν μια σχέση που είχε με έναν στρατιωτικό, και μάλιστα λόγω των αντιδράσεων είχε φύγει από το σπίτι και ζούσε μαζί του. Έχει πέσει θύμα το κορίτσι και πιθανότατα δεν ήξερε τι είναι αυτό που κουβαλούσε».

Πώς έγινε η σύλληψη

Οι αρχές ασφαλείας και οι τελωνειακοί στο Χονγκ Κονγκ πέρασαν χειροπέδες στην 19χρονη ελληνίδα και μοντέλο, όταν εντόπισαν τα 2,6 κιλά  κοκαΐνης, αξίας άνω των 300.000 δολαρίων.

Η μεταφορά γινόταν για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος. Σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της 19χρονης Ελληνίδας βρέθηκε μια κρυφή θήκη. Εκεί είχε κρύψει το μοντέλο έναν καφέ φάκελο με τα 2,6 κιλά κοκαΐνη.

Το ρεπορτάζ στα ασιατικά ΜΜΕ ανέφερε ότι το 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα είναι η τέταρτη γυναίκα-βαποράκι που συλλαμβάνεται μέσα σε μια εβδομάδα. Όπως και οι προηγούμενες, η Ελληνίδα προσπάθησε να περάσει τα ναρκωτικά από το αεροδρόμιο.

Ο τελικός προορισμός της κοκαΐνης δεν έχει γίνει γνωστός, όμως πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι πιθανά τα ναρκωτικά να ήταν για τοπική κατανάλωση, διότι κάποιοι ήθελαν να εφοδιαστούν ενόψει της εορταστικής περιόδου”.

Η στιγμή της σύλληψής της έχει καταγραφεί σε video. Οι αστυνομικοί της φόρεσαν μαύρη κουκούλα στο κεφάλι για να μην φανεί το πρόσωπό της και την πήραν με χειροπέδες στα χέρια.

www.madata.gr, protothema.GR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou