Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Θρήνος – Πέθανε η μικρή Ραφαέλα – Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας της!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

Το μικροσκοπικό κορμάκι της δεν άντεξε. Λίγο μετά τις 13:00 η μικρή Ραφαέλα από τα Τρίκαλα άφησε την τελευταία της πνοή. Το μικρό κοριτσάκι πάλευε τα τελευταία τρία χρόνια να κρατηθεί στη ζωή, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της σε τροχαίο.

Το θάνατο του μικρού κοριτσιού έκανε γνωστό μέσα από τη σελίδα της στο Facebook η μητέρα της, Αντιγόνη Γάτου. Η μικρή Ραφαέλα είχε τον τελευταίο καιρό μεταφερθεί στο Βερολίνο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

«Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσον τη δούλη σου Ραφαέλα… Συγχώρεσέ με ψυχή μου… Ξεκουράσου στην αγκαλιά Του….. θα σ’ αγαπώ πάντα….» έγραψε η δύστυχη μητέρα στο Facebook, ανεβάζοντας μαζί με το σπαρακτικό της μήνυμα μια φωτογραφία της μικρής Ραφαέλας πριν από το τροχαίο που έκοψε, τελικά το νήμα της ζωής της.

Λίγες ώρες πριν το κοριτσάκι της φύγει από τη ζωή, η Αντιγόνη Γάτου είχε συγκλονίσει ξανά, με ένα άλλο post. Μια ανάρτηση που προανήγγειλε το μοιραίο. «Το βλέμμα λύπησης από τους γιατρούς κ τους νοσηλευτές σου ξεσκίζει τα σωθικά ακόμη πιο πολύ.. απλώνουν το χέρι τους κ σε χαϊδεύουν…και καταλαβαίνεις ότι το χάδι του γιατρού έρχεται όταν πλησιάζει το τέλος….. Ναι…από ώρα σε ώρα, από λεπτό σε λεπτό….το νιώθω….μυρίζει θάνατος…. Πάλεψε…. πάλεψα…. παλέψαμε….. σας είμαι ευγνώμων, τώρα ας προσευχηθούμε να ξεκουραστεί», έγραφε μεταξύ άλλων.

Η μικρή Ραφαέλα είχε τραυματιστεί σε τροχαίο τον Οκτώβριο του 2014 όταν ήταν μόλις εννέα μηνών. Είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Λάρισας και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

Τον Φεβρουάριο του 2015 προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Η μικρή νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων με ανοιχτό το κρανίο, ύστερα από δύσκολη χειρουργική επέμβαση και όχι στη ΜΕΘ Παίδων, όπως επιβαλλόταν. Χρειάστηκε υπουργική παρέμβαση για να μεταφερθεί στην ενδεδειγμένη Εντατική.

Στα τέλη Μαρτίου 2015, οι γιατροί έκριναν ότι η μικρή έπρεπε να μεταφερθεί στο εξωτερικό. Όμως, μία λάθος ιατρική γνωμάτευση, όπως είχε πει η μητέρα της, εμπόδισε τη μεταφορά της στο εξωτερικό. Η καθυστέρηση και οι εκκλήσεις της Αντιγόνης Γάτου προκάλεσαν την παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη συνέχεια υπήρξε πρόβλημα με τον τύπο του αεροσκάφους που θα μετέφερε την μικρή Ραφαέλα, το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για τη μεταφορά ενός βρέφους που έχει υποστεί κρανιοεκτομή. Το εμπόδιο ξεπεράστηκε αφού μετά τις προσπάθειες της μητέρας, κινητοποιήθηκε η ομογένεια της Γερμανίας και εστάλη ειδικό αεροσκάφος.

Και πάλι όμως, ο Γολγοθάς δεν είχε τελειώσει. Επειδή δεν υπήρχε η έγκριση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, η οποία τελικά δόθηκε με παρέμβαση Κουρουμπλή, παρουσιάστηκαν και νέα εμπόδια. Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στο Βερολίνο και τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε ειδικό δωμάτιο.

Την περασμένη Τετάρτη είχε διαπιστωθεί πως το παιδί είχε πλήρη ανεπάρκεια οργάνων, οξεία παγκρεατίτιδα, νεφρική ανεπάρκεια και μόλυνση στους πνεύμονες, με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς μη χειρουργήσιμη.

Με πληροφορίες και από trikalanews.gr

 

 

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea