Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Τένις: Τι προσφέρει σε ένα παιδί και γιατί να το επιλέξετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι καλοκαιρινές διακοπές σε μερικές εβδομάδες ολοκληρώνονται και τα παιδιά θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Κάποια παιδιά θα πάνε σε μεγαλύτερη τάξη, διατηρώντας τις εξωσχολικές δραστηριότητες που είχαν και πριν τις διακοπές, ενώ κάποια άλλα για παιδιά για πρώτη φορά θα εντάξουν στο πρόγραμμά τους κάποια εξωσχολική δραστηριότητα.

Η επιλογή αθλητικής εξωσχολικής δραστηριότητας για παιδιά είναι δύσκολη και ο γονιός κλίνεται να διαλέξει κάτι που εκτός από διασκέδαση θα προσφέρει και άλλα πράγματα στο παιδί του.

Εμείς δεν βρισκόμαστε εδώ για να σας υποδείξουμε που θα στείλετε το παιδί σας και τί θα κάνει, αλλά βρισκόμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για το τι μπορεί να προσφέρει μια εξωσχολική δραστηριότητα σε ένα παιδί.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το τένις. Γιατί να το επιλέξει κάποιος γονιός για το παιδί του και τι του προσφέρει. Μιλήσαμε με την Gabriella Maria Precup, την κατά πολλούς γνωστή στο τενιστικό χώρο πολυνίκης Gaby, αθλήτρια υψηλού επίπεδου και νούμερο 14 της παγκόσμιας κατάταξης βετεράνων αντισφαιριστών και μας έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από το άθλημα αυτό.

gabriella

Όπως η ίδια μας ανέφερε το τένις είναι ένα άθλημα που ακόμη και παιδιά ηλικίας 4 ετών μπορούν να ακολουθήσουν.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ένα προπονητής έχουν εκπαιδευτικό και συνάμα ευχάριστο και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ώστε ένα παιδί αυτής της ηλικίας να αγαπήσει το άθλημα αυτό. Μέσα από τα παιχνίδια και τις φυσικές ασκήσεις, ένα παιδί αναπτύσσει δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία και αντοχή ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η κινητική ανάπτυξη και ο σωστός νευρομυικός συντονισμός.

Το τένις μεταξύ άλλων, σε ένα παιδί μπορεί να διδάξει υπευθυνότητα, κοινωνικότητα, φαντασία και δημιουργικότητα. Επίσης ενισχύει τον αυτοέλεγχο, την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση ενός παιδιού ενώ τα βοηθάει να έχουν υπομονή μέσα και έξω από το γήπεδο.

Αν και υπάρχει η εντύπωση ότι το τένις είναι ένα αρκετά ακριβό σπορ θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη λανθασμένη εντύπωση. Το τένις το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα χρήματα (όπως άλλωστε και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες) μία ρακέτα και ένα γήπεδο.

Λίγα λόγια για τη Gabriella Maria Precup:
Η Gaby είναι προπονήτρια του τένις και έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει εντός της Μαρίνας Καλαμακίου, το ωραίο αυτό άθλημα σε μικρούς και μεγάλους στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακιού. Λειτουργούν οικονομικά ομαδικά μαθήματα όλων των ηλικιών αλλά και ατομικά και μίνι τένις από 4 ετών όπου είναι ειδικευμένη. Η ίδια διατηρεί κατάστημα με την επωνυμία Tennis Philosophy, που εισάγει προϊόντα και παρέχει υπηρεσίες πολύ υψηλού επίπεδου.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika