Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Τα.. σεξο-επείγοντα που φθάνουν στα εξωτερικά ιατρεία!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9e7d21f29232b1e6aa00a5c235c68323.w600.h340.z1

Μπορεί να κυκλοφορούν ως αστεία και να εξάπτουν την  φαντασία αλλά τα διάφορα ατυχήματα που συμβαίνουν στην διάρκεια του σεξ είναι πέρα για πέρα αληθινά. 

Μάλιστα αρκετές φορές δεν είναι λίγα εκείνα  τα ζευγάρια τα οποία μετά από μια νύχτα γεμάτη…  πάθος και έρωτα να καταλήγουν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων αναζητώντας ιατρική βοήθεια.

Πριν απο τρία χρόνια περίπου οι επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης, στην Ελβετία, ανέλυσαν τα περιστατικά που εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών  τα τέσσερα τελευταία χρόνια και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το 0,1% των εισαγωγών σχετίζονταν με το σεξ!

Όπως έγραψαν στην «Επιθεώρηση Επείγουσας Ιατρικής» (JEM) οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής δρα Αριστομένη Εξαδάκτυλο, καθηγητή και διευθυντή του Κέντρου Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, από την ανάλυση 445 περιστατικών προκύπτουν τα εξής:

Ένα ποσοστό που αγγίζει το 69% (308 ασθενείς) ήσαν άνδρες. Οι περισσότεροι από αυτούς (το 78%) είχαν ηλικία κάτω των 40 ετών, ενώ η μέση ηλικία τους ήταν τα 32 χρόνια.

Το 31% των ασθενών ήταν γυναίκες, με μέση ηλικία τα 30 χρόνια.

Δύο από τους άνδρες ασθενείς είχαν υποστεί καρδιαγγειακό επεισόδιο εξαιτίας του σεξ.

Το 10,3% (46 ασθενείς) είχαν τραυματισθεί.

Το 12,4% (55 ασθενείς) είχαν νευρολογικό πρόβλημα. Τα πιο συχνά νευρολογικής φύσεως προβλήματα ήταν ο πονοκέφαλος (49% των περιπτώσεων), η υπαραχνοειδής αιμορραγία (η αιμορραγία ανάμεσα στο κρανίο και στον εγκέφαλο, που διαγνώσθηκε στο 22% των περιπτώσεων) και η… αμνησία (11 περιστατικά ή 20% των ασθενών με νευρολογικό πρόβλημα).

Το 62% (συνολικά 276) είχαν πιθανή λοίμωξη, με την πλειονότητα να έχουν λοιμώξεις της ουρογεννητικής οδού, όπως η ουρηθρίτιδα, η κυστίτιδα και η επιδιδυμίτιδα (φλεγμονή στην ουρήθρα, την ουροδόχο κύστη και την επιδιδυμίδα του πέους, αντιστοίχως).

Το 16% είχαν σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

«Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μηχανικώς επικίνδυνη, δυνητικά λοιμογόνος και στρεσογόνος για το καρδιαγγειακό σύστημα», ήταν το συμπέρασμα των ερευνητών.

iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika