Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τα πιο συχνά λάθη υγιεινής που κάνουμε στο μπάνιο!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

bbb51de279ae498491c824a52990dd09_L

Δεν αρκεί να καθαρίζουμε απλώς τα είδη υγιεινής και να σφουγγαρίζουμε το μπάνιο. Τα μικρόβια δυστυχώς κολλάνε και σε μέρη που δε φανταζόμαστε.

1. Κλείστε το καπάκι!

Το ποσοστό των ατόμων που αφήνουν το καπάκι της λεκάνης ανοιχτό ξεπερνά το 60%, ποσοστό τεράστιο για την παράλειψη της υγιεινής αυτής συνήθειας. Κάθε φορά που ξεχνάμε να το κατεβάσουμε τα βακτήρια που υπάρχουν στο βρώμικο νερό της λεκάνης μπορούν να εξαπλωθούν όχι μόνο σε όλο τον υπόλοιπο χώρο της τουαλέτας, αλλά και έξω από αυτόν.

2. Βάλτε στα άπλυτα τις βρεγμένες πετσέτες!

Πολύ συχνά κάνουμε ντους ή λουζόμαστε και κρεμάμε την πετσέτα νωπή στη θέση της. Αυτό αποτελεί μέγιστο σφάλμα, καθώς το περιβάλλον αυτό είναι το καταλληλότερο για την ραγδαία αναπαραγωγή βακτηρίων.

3. Πλύντε την κουρτίνα του μπάνιου.

Η κουρτίνα του μπάνιου αποτελεί ένα αντικείμενο που παραμένει σχεδόν πάντα βρεγμένο, ή έστω νωπό, με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή μικροβίων. Κάθε φορά που τελειώνουμε το μπάνιο πρέπει να τραβάμε την κουρτίνα σε όλη την μπανιέρα και να την κρεμάμε από την απέξω πλευρά της, ώστε να αερίζεται καλύτερα και να στεγνώνει πιο γρήγορα. Και φυσικά, να την πλένουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika