Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα 10 πιο γνωστά Φυσικά Αντιβιοτικά που είναι γνωστά σε όλο τον Κόσμο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα αντιβιοτικά είναι πολύ σημαντικά. Μπορούν να θεραπεύσουν τις λοιμώξεις και τις ασθένειες που προκαλούνται από τα βακτηρίδια. Πριν ανακαλυφθεί η πενικιλίνη και άλλα αντιβιοτικά τη δεκαετία του 1940, εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν από λοιμώξεις που σήμερα θεραπεύονται εύκολα. Ωστόσο, δεν ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο όλοι όσοι έπασχαν από βακτηριδιακές λοιμώξεις. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φυσικά αντιβιοτικά για αιώνες. Παρακάτω αναφέρουμε τα 10 πιο γνωστά σε όλο τον κόσμο.

  1. Μηλόξυδο. Το μηλόξυδο, που είναι απαραίτητο στην κουζίνα, χρησιμοποιείται για πολλά χρόνια για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, όπως των τροφικών δηλητηριάσεων. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με ισχυρά φυσικά υλικά για να φτιάξετε ένα ισχυρό τόνικ.
  1. Σκόρδο. Σε διάφορους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιείται το σκόρδο ως φυσικό αντιβιοτικό. Χρησιμοποιούνταν ακόμη και για την καταπολέμηση της πανούκλας. Μπορείτε να επωφεληθείτε από το ενεργό συστατικό που περιέχεται στο σκόρδο και ονομάζεται αλλικίνη. Μπορείτε επίσης να το ψιλοκόψετε και να το φάτε ωμό.
  1. Έλαιο ρίγανης. Χρησιμοποιείστε το έλαιο ρίγανης σε συνδυασμό με 70% καρβακρόλη για να εξαλειφθούν όχι μόνο τα βακτηρίδια αλλά και οι ιοί και οι μύκητες.
  1. Μέλι. Εάν έχετε κάποια μικρή πληγή ή κόψιμο, χρησιμοποιήστε μέλι. Η κολλώδης του ουσία σκοτώνει τα επικίνδυνα βακτηρίδια όπως το MRSA (χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη).
  1. Πιπέρι καγιέν. Η αύξηση της θερμοκρασίας  που προκαλείται από παράγωγο της πιπεριάς ( καψαΪνη ) που περιέχεται στο πιπέρι καγιέν σκοτώνει τα βακτηρίδια. Όταν το αιθέριο έλαιο της πιπεριάς αραιώνεται σε έλαιο βάσης όπως το ελαιόλαδο, καθίσταται  αποτελεσματικό ενάντια στις δερματικές παθήσεις. Επίσης, η δράση του είναι αρκετά ισχυρή καθώς καταπολεμεί το στρεπτόκοκκο όταν αναμειγνύεται με το φρέσκο σκόρδο και το ακατέργαστο μέλι.
  1. Πιπερόριζα. Αυτή η καυτερή ρίζα είναι χρήσιμη για την πρόληψη και τη θεραπεία των τροφικών δηλητηριάσεων. Χρησιμοποιήστε την έτσι ώστε να απορροφήσει τους τροφιμογενή παθογόνα βακτηρίδια στο έντερο.
  1. Κουρκουμάς. Αυτό το γνωστό μπαχαρικό είναι δημοφιλές για ένα λόγο. Επειδή έχει ισχυρή δράση. Το ενεργό αυτό συστατικό επιτίθεται στα βακτηρίδια του εντέρου καθώς και σε όλους τους μικροοργανισμούς που το ερεθίζουν και προκαλούν αλλεργίες.
  1. Λάδι μουστάρδας. Πρόκειται για ένα ισχυρό άκρως φυσικό αντιβιοτικό που επιτίθεται στα τροφιμογενή παθογόνα βακτηρίδια όπως στη σαλμονέλα, στο σταφυλόκοκκο και τη λιστέρια.
  1. Κανέλα. Η κανέλα στον πρωινό σας καφέ σας προστατεύει σημαντικά από κοινές λοιμώξεις όπως από την ακμή, τις ουρολοιμώξεις και τις ασθένειες των ούλων. Είναι σημαντικό να αγοράσετε κανέλα Κεϋλάνης καθώς η πιο συνηθισμένη κανέλα κασσίας ενδέχεται να είναι τοξική για το συκώτι.
  1. Λάδι καρύδας. Το αγαπημένο σε όλους σας λάδι καρύδας έχει πολύ ισχυρή δράση. Η περιεκτικότητά του σε λαυρινικό οξύ το καθιστά ισχυρό ενάντια στα βακτηρίδια που προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς καθώς και στους μύκητες.

Θυμηθείτε ωστόσο ότι τα φυσικά αντιβιοτικά δεν θεραπεύουν όλες τις ασθένειες. Μιλήστε στο γιατρό σας πριν εφαρμόσετε κάποια φυσική θεραπεία.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou