Newsitamea.gr
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 για Δημόσιο, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Από μεθαύριο, Τετάρτη, ξεκινά η καταβολή για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017. Αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017. Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις επίσης την Τετάρτη 30 Αυγούστου. Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 και το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις τη Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2017.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 στις 30 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη. Να σημειωθεί ότι οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη.

Συντάξεις – Προσωπική διαφορά: Τσεκούρι έως 300 ευρώ το μήνα!

– 450.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται λόγω της προσωπικής διαφοράς – Οι μειώσεις δεν αποκλείεται να ξεπερνούν και τα 300 ευρώ το μήνα – Ποιούς συνταξιούχους αφορά και πως θα γίνεται ο επανυπολογισμός – Χάνονται έως και τρείς συντάξεις το χρόνο!
Θα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο οι παλαιοί συνταξιούχοι που θα θιγούν από την 01/01/2019 από τον επανυπολογισμό και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Από αυτούς, περίπου 450.000 θα δουν τις μειώσεις στις συντάξεις να ξεπερνούν ακόμα και τα 300 ευρώ το μήνα!

Προσωπική διαφορά είναι η διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο καθαρό ποσό των σημερινών συντάξεων (είχαν απονεμηθεί ή είχε υποβληθεί γι’ αυτές αίτηση μέχρι 12/05/2016) και στο ποσό που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό τους.

Ο νόμος προβλέπει ότι η διαφορά αυτή θα περικόπτεται τόσο ώστε το σύνολο της σύνταξης να μην μειώνεται πάνω από 18%.

Ωστόσο, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα είναι 18% αλλά φτάνουν και στο 25% γιατί δεν θα κόβεται μόνο σύνταξη, λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Πάντως ο κίνδυνος να υπάρξει πλήρης περικοπή της προσωπικής διαφοράς είναι ορατός. με την περικοπή της προσωπκής διαφοράς οι μειώσεις δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τα 300 ευρώ το μήνα.

Ποιοί θα υποστούν το μεγαλύτερο μαχαίρι δείτε περισσότερα εδώ

.

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντάξεις Μαΐου 2024: Αντίστροφη μέτρηση για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – Όλες οι ημερομηνίες

newsitamea

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Efi Nika

Τα «πάνω κάτω» σε παροχές ασθένειας, μητρότητας κι έξοδα κηδείας

Efi Nika