Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Σύμφωνα με την επιστήμη, αυτοί είναι οι 7 καλύτεροι τρόποι να Διορθώσετε τα Προβλήματα του Ύπνου σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου; Δεν είστε οι μόνοι. Τουλάχιστον το 45% των Αμερικανών αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου. Και δεν υπάρχει λύση που να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Παρακάτω, αναφέρουμε τους 7 πιο συνήθεις λόγους που ευθύνονται για τον ανεπαρκή ύπνο και σας προτείνουμε λύσεις.

  1. Αϋπνία. Σε μία έρευνα αναφέρεται μία εκπληκτική λύση για την αϋπνία. Δεν απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός ή κάποιο ελιξίριο. Απλώς, τοποθετήσετε μακριά σας, μία ώρα πριν πάτε για ύπνο, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και του τηλεφώνου σας. Έτσι, είναι πιθανό να κοιμηθείτε καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς τα στάδια του ύπνου σας δεν θα διακόπτονται από τον φωτισμό LED.
  1. Πόνος στην πλάτη. Ο πόνος στην πλάτη είναι η πιο συνήθης αιτία αναπηρίας στους Αμερικανούς κάτω των 45 ετών. Παρόλο που ορισμένες φορές ο πόνος στην πλάτη είναι χρόνιος και σοβαρός, κάποιες φορές η λύση είναι πολύ απλή. Απλώς μετακινήστε λίγα μαξιλάρια. Μπορείτε να κοιμάστε μπρούμυτα με ένα μαξιλάρι ανάμεσα από τους μηρούς σας για να αποφύγετε την πίεση. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε και με ένα ολόσωμο μαξιλάρι.
  1. Πόνος στο λαιμό. Το είδος μαξιλαριού που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2010, βρέθηκε ότι τα σκληρότερα μαξιλάρια, που είναι κατασκευασμένα από λατέξ, είναι καλύτερα για όσους υποφέρουν από πόνο στο λαιμό. Τα μαξιλάρια από φτερά είναι τα χειρότερα.
  1. Ροχαλητό. Υπάρχουν πολλές υποβόσκουσες αιτίες πίσω από το ροχαλητό. Φάρμακα όπως η λοραζεπάμη ή το βάλιουμ όπως και το αυξημένο βάρος, το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν να οδηγήσουν στο ροχαλητό. Επίσης, η κατάσταση επιδεινώνεται και όταν κοιμάστε ανάσκελα. Δοκιμάστε να σταματήσετε το ποτό. Να κοιμάστε στο πλάι για να το αποφύγετε.
  1. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Εάν πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, προσπαθήστε να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά με το κεφάλι υπερυψωμένο. Μπορείτε είτε να κοιμάστε πάνω σε λίγα μαξιλάρια είτε να δοκιμάσετε ένα μαξιλάρι σε σχήμα σφήνας για να παρεμποδίσετε την παλινδρόμηση της τροφής πρός τον οισοφάγο.
  1. Δεν μπορείτε να ξυπνήσετε. Εάν σας μπαίνει ο πειρασμός να κοιμάστε περισσότερο τα Σαββατοκύριακα, αντισταθείτε. Πριν γκρινιάξετε και σταματήστε να διαβάζετε, ενημερωθείτε για μία έρευνα του 2006 όπου βρέθηκε ότι εάν προσπαθείτε να αναπληρώσετε το χαμένο ύπνο τα Σαββατοκύριακα, διαταράσσετε πλήρως το συνολικό σας κύκλο του ύπνου. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον κύκλο σας υπό έλεγχο και να νιώθετε φρέσκοι κάθε μέρα της εβδομάδας, ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας έτσι ώστε να χτυπάει την ίδια ώρα, όλες τις μέρες της εβδομάδας.
  1. Κράμπες στα πόδια. Οι κράμπες στα πόδια είναι μία από τις πιο επίπονες αιτίες διαταραχής του ύπνου. Για να τις παρεμποδίσετε, τεντώστε τις γάμπες σας μαλακά πριν κοιμηθείτε. Εάν έχετε στατικό ποδήλατο, κάνετε λίγα λεπτά ποδηλασία πριν πάτε για ύπνο και θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας – remedydaily.com  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea