Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης: “Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα ρευματικά νοσήματα, με πιο συχνές τις φλεγμονώδεις αρθρίτιδες (ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλαθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα) είναι αυτοάνοσα χρόνια νοσήματα που εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες.

Επηρεάζουν δραματικά την καθημερινότητα του πάσχοντα αφού προκαλούν πόνο, δυσκινησία, υπερβολική κούραση και σοβαρά προβλήματα σε ζωτικά όργανα. Είναι δυνατόν βέβαια, αν δεν διαγνωστούν έγκαιρα και δεν αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, να προκαλέσουν σοβαρές αναπηρίες στον πάσχοντα.

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης δημιουργήθηκε αποκλειστικά από ασθενείς με ρευματικά νοσήματα πριν από 15 περίπου χρόνια και έχει ως βασικούς στόχους την ενημέρωση του κοινού για τη σοβαρότητα των ρευματικών νοσημάτων, την ενημέρωση, στήριξη, εκπαίδευση και ενδυνάμωση των μελών του και τη διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών υγείας για τους ρευματοπαθείς.

Η δράση μας έχει σαν στόχο να αναδείξουμε τη δύναμη και τη δημιουργικότητα των «δικών μας ανθρώπων», που παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υγεία τους, καταφέρνουν όχι μόνο να τα ξεπερνούν και να δίνουν μικρές καθημερινές μάχες με το νόσημά τους, αλλά να δημιουργούν και να δίνουν καθημερινά μαθήματα θάρρους και αισιοδοξίας.

Γνωρίστε λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του Γιώργου Κοσμά και διαβάστε μέσα από αυτές την ψυχή, τη δύναμη και την αγάπη τους για ζωή και δημιουργία. Γιατί «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι…». Αυτοί οι άνθρωποι!!

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερίδα «Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός»

newsitamea

Με επιτυχία το Αποκριάτικο Γλέντι της ΕΕΑΣΚΠ 2020

newsitamea

Το ΔΥΟ Forum έρχεται στο Ζάππειο γεμάτο καινοτομίες

newsitamea