Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ : Πυροσβέστης σώζει γυναίκα που έχασε το πόδι της σε βομβαρδισμό που συνέβη κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστώνη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4 χρόνια αργότερα, αρραβωνιάζεται μαζί της

Κάποιοι άνθρωποι γνωρίζονται με πολύ παράξενους τρόπους. Η Roseann Sdoia ήταν μία από τα θύματα της φρικτής επίθεσης που συνέβη με βόμβα πιέσεως στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, λίγα χρόνια πριν.

Η Roseann παρακολουθούσε το Μαραθώνιο ως θεατής με τη μητέρα της, όμως βρισκόταν στην ακτίνα έκρηξης της βόμβας. Το πόδι της καταστράφηκε από την ισχύ της έκρηξης όμως, ο πυροσβέστης Mike Materia, που βρισκόταν εκεί τριγύρω, μπόρεσε να τη βοηθήσει, προσφέροντάς της τις πρώτες βοήθειες.

Η μητέρα της Roseann, για να μπορέσει να φτιάξει λίγο τη διάθεση της κόρης της, της είπε ότι ο πυροσβέστης που την έσωσε ήταν αρκετά όμορφος.

«Στο νοσοκομείο, η μαμά μου προσπάθησε να με φέρει σε επαφή μαζί του», ανέφερε η Roseann.

«Μου είπε: ‘Ω, είδες εκείνον τον πυροσβέστη; Είναι τόσο γλυκός’. Και εγώ της απάντησα: ‘Μαμά, μόλις ανατινάχτηκα!’».

Κάτι που ξεκίνησε ως αστείο, γρήγορα έγινε σοβαρό. Τα δύο πιτσουνάκια έχουν αρραβωνιαστεί και σύντομα θα παντρευτούν.

Ο πυροσβέστης Mike συνόδεψε τη Roseann στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, έπειτα από την έκρηξη.

«Τον ρώτησα εάν θα πεθάνω. Και  μου απάντησε ότι θα γινόμουν καλά και πως είχα τραυματιστεί μόνο στο δέρμα», ανέφερε η Roseann.

«Πιθανώς τότε, κατά τη μεταφορά, να μην του είχα φερθεί πολύ καλά. Πονούσα. Όμως, τώρα γελάμε και ρίχνουμε το φταίξιμο στη μορφίνη».

«Με έχει δει τη χειρότερη μέρα της ζωής μου».

Οι δυο τους δεν έχασαν ποτέ επαφή και σύντομα έγιναν φίλοι. Ο γενναίος πυροσβέστης βοήθησε τη Roseann να βρει πρόσθετο μέλος έτσι ώστε να μπορέσει και πάλι να περπατήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Roseann, την υποστήριξε πολύ και συναισθηματικά.

«Ήξερα ότι άρχισα να τρέφω αισθήματα γι’ αυτόν καθώς ήταν τόσο ευγενικός και νοιαζόταν για μένα», ανέφερε. «Και έχει και απίστευτο χαμόγελο».

Η Roseann  και ο Mike βγαίνουν μαζί από τον Ιούνιο του 2013 και από τότε απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Το αξιαγάπητο κουταβάκι τους, η Sal, βοήθησε τον Mike να κάνει πρόταση γάμου στη Roseann, καθώς είχε κρεμασμένο στο λαιμό του ένα καρτελάκι που έγραφε: «Ο Mike θέλει να μάθει…… εάν θα τον παντρευτείς».

«Η Sal είναι πολύ σημαντική και για τους δυο μας», ανέφερε η Roseann.

Και οι δυο ανέλαβαν υπεύθυνους ρόλους στην οργάνωση Empire State Building Run Up, το κτήριο της οποίας αποτελείται από 1576 σκαλοπάτια και η οποία ασχολείται με φιλανθρωπικό έργο. Επίσης, το ζευγάρι σχεδιάζει να εκδώσει βιβλίο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο βομβαρδισμός της Βοστώνης ένωσε τη ζωή τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων shareably.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Efi Nika