Newsitamea.gr
AMEA news ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Στοχεύοντας στην αυτόνομη διαβίωση των ατόμων με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στοχεύοντας στην αυτόνομη διαβίωση των ατόμων με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας

Νέο θεραπευτικό πρόγραμμα από το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Ηλίανθος»

Ένα νέο εξειδικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα υλοποιεί το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Ηλίανθος». Το πρόγραμμα έχει στόχο την εκπαίδευση νεαρών ενηλίκων με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας σε θέματα κοινωνικοποίησης και αυτόνομης διαβίωσης.

Απώτερος σκοπός είναι οι ωφελούμενοι να εξοικειωθούν με τις δραστηριότητες και τις ευθύνες μιας ολόκληρης ημέρας σε ένα στεγαστικό πλαίσιο, ώστε να μπορούν να ενταχθούν αργότερα με επιτυχία σε δομές αυτόνομης ή ημιαυτόνομης διαβίωσης ή ακόμα και να κατακτήσουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους επιτρέψουν την ανεξάρτητη διαβίωση τους.

Διδάσκοντας δεξιότητες αυτονομίας σε άτομα με αυτισμό

Το θεραπευτικό πρόγραμμα λαμβάνει χώρα το Σαββατοκύριακο στα γραφεία του «Ηλίανθου» στο Περιστέρι Αττικής (Χρυσολωρά 10-12). Μία ομάδα ατόμων με Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας μαθαίνει να συμβιώνει και να διαχειρίζεται θέματα καθημερινότητας υπό την στενή καθοδήγηση έμπειρων θεραπευτών.

Ενίσχυση αυτονομίας – αυτοδιαχείρισης – αυτοεξυπηρέτησης

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει δεξιότητες καθημερινής ζωής, εξωτερικά προγράμματα, καθώς και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και στρατηγικών διαχείρισης συμπεριφοράς. Έτσι, οι συμμετέχοντες αποκτούν την ικανότητα να συμβιώνουν στα πλαίσια μιας ομάδας με μεγαλύτερη αυτονομία.

Πλεονεκτήματα:

-Αναγάγει τις κεκτημένες γνώσεις του ατόμου σε αυτοδιαχειριζόμενες δεξιότητες
-Ενισχύει την αυτονομία και την αυτοδιαχείριση
-Διευκολύνει τη μετάβαση από τη μία δραστηριότητα στην άλλη

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 7 άτομα.

Πληροφορίες: 2105782341, ilianthos@kpechios.gr, www.kpechios.gr

«Όταν οι μαθητές μάθουν να κατευθύνουν την ίδια τους τη συμπεριφορά, αντί να εξαρτώνται από άλλους, αποκτούν ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο προάγει την αυτονομία, την αυτοπεποίθηση, και τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα που όλοι οι εκπαιδευτές επιθυμούν για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές τους»

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Παπανικολάου: Η κόρη μου λέει μόνη της σε όποιον συστήνεται ότι έχει αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Penni Syggrou