Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Στην καφετέρια BITTY AND BEAU’S, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν νοητική αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΙΣΟΤΗΤΑ

Οι Amy  και Ben Wright, ιδιοκτήτες της καφετέριας Bitty and Beau’s, απασχολούν 40 άτομα που όλα πάσχουν από διαφορετικού είδους νοητική αναπηρία. Είναι τόσο δημοφιλείς που ανοίγουν και παράρτημα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ BITTY AND BEAU’S  ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Amy παντρεύτηκε τον κ. Wright πριν από 23 χρόνια. Είναι περήφανοι γονείς τεσσάρων παιδιών. Τα δύο τελευταία, η Bitty  και ο Beau  έχουν  το σύνδρομο Down και αυτό τους κάνει να αισθάνονται πως είναι οι πιο τυχεροί γονείς στον κόσμο. Το ζευγάρι υποστηρίζει την αξία, τη συμπερίληψη και την αποδοχή των ατόμων με νοητική αναπηρία και θέλουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά τους και τα άλλα άτομα με νοητικές αναπηρίες.

Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ 12ΧΡΟΝΟΥ BEAU ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

Η καφετέρια αρχικά ονομαζόταν Beau’s Coffee και άνοιξε τον Ιανουάριο του 2016 σε έναν χώρο 500 τμ., στο Wilmington της Βόρειας Carolina. Αρχικά, απασχολούνταν 19 εργαζόμενοι με νοητική αναπηρία. Καθώς σε όλη τη χώρα το 70% των ατόμων με νοητική αναπηρία δεν εργαζόταν, η καφετέρια άνοιξε το δρόμο για τα άτομα με νοητικές αναπηρίες ώστε να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αποδοχή μέσω της συμπερίληψής τους στην κοινότητα.

Τον Ιούλιο του 2016, η καφετέρια μετονομάστηκε σε Bitty and Beau’s Coffee (Η ευχή του Beau, που έκλεινε τα 12, ήταν να μπει και το όνομα της αδερφής του στο μαγαζί). Επίσης, μετακόμισαν σε έναν καινούριο κτήριο έκτασης 464,5 τμ. και τώρα η καφετέρια λειτουργεί και σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Σήμερα, το κατάστημα απασχολεί 40 άτομα με νοητικές αναπηρίες και έχει δημοσιευτεί και προβληθεί στον εθνικό τύπο.

Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ BITTY AND BEAU’S  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Επεκτείνεται στο Charleston, στη Νότια Carolina

Η καφετέρια Bitty and Beau’s που έχει έδρα τη Βόρεια Carolina, θα ανοίξει παράρτημα στη Νότια Carolina, αργότερα, τη φετινή χρονιά. Οι Amy  και Ben Wright, αφού έψαξαν σε όλη τη χώρα, αποφάσισαν να γευτούν τη φιλοξενία του Νότου, ανοίγοντας κατάστημα στο Charleston, το οποίο θα λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2017.

Το Bitty and Beau’s Coffee, εκτός του ότι προσφέρει εύγεστα ροφήματα, αποτελεί και μία μορφή κινήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό τη μορφή καφετέριας. Καθώς όλα τα άτομα που εργάζονται εκεί έχουν νοητικές αναπηρίες, η καφετέρια προσφέρει μία μοναδική εμπειρία που θα αλλάξει εσαεί τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία βλέπει τα άτομα με νοητικές αναπηρίες.

«Δημιουργήσαμε το Bitty and Beau’s Coffee για να δείξουμε στον κόσμο ότι τα άτομα με νοητικές αναπηρίες πρέπει να χαίρουν εκτιμήσεως, να είναι αποδεκτά και να εντάσσονται ποικιλοτρόπως στην κοινωνία και ειδικότερα στο χώρο εργασίας», ανέφερε η Amy Wright. «Πρόκειται για ένα μέρος όπου η διαφορετικότητα όχι απλώς είναι αποδεκτή αλλά επιδιώκεται».

«Ο Νότος προσφέρει τη φιλοξενία που γνωρίζουμε και ειδικότερα το Charleston  είναι γνωστό ως η καλύτερη πόλη του Νότου. Γι’ αυτό και είναι η καταλληλότερη περιοχή για να ανοίξουμε το παράρτημά μας», πρόσθεσε.

Καθώς το 80% των ατόμων με αναπηρία σε όλη τη χώρα δεν εργάζεται, η καφετέρια τούς δίνει τη δυνατότητα να νιώσουν μεγαλύτερη εκτίμηση και αποδοχή και να ενταχθούν στην κοινωνία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου, εικόνων και βίντεο brightvibes.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika