Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

«Stealthing» η νέα μορφή σεξουαλικής επίθεσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία νέα, εξαιρετικά ανησυχητική τάση στη διάρκεια του σεξ που αποκαλείται stealthing έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες της Δύσης και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για να την σταματήσουν.

Το stealthing αφορά την αφαίρεση του προφυλακτικού από τον άνδρα στη διάρκεια του σεξ, δίχως τη συγκατάθεση της/του ερωτικής-ού συντρόφου του και μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι υπάρχουν forum στο Ίντερνετ όπου ενθαρρύνονται οι άνδρες να το κάνουν.

Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Columbia Journal of Gender and Law, η αμερικανίδα δικηγόρος Alexandra Brodsky παραθέτει συνεντεύξεις με θύματα αυτής της μεθόδου, στις οποίες δηλώνουν πως αισθάνονται ότι έχει πληγεί η αξιοπρέπεια και η αυτονομία τους.

Όπως γράφει η κυρία Brodsky, η μη συναινετική αφαίρεση του προφυλακτικού στη διάρκεια του σεξ εκθέτει τα θύματα στον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και της μόλυνσης με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Αυτού του είδους η πράξη, γράφει η δικηγόρος, μετατρέπει το συναινετικό σεξ σε μη συναινετικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από νομικής πλευράς.

Το όλο πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στις ΗΠΑ. Στα μέσα του εφετινού Ιανουαρίου ένας άνδρας καταδικάστηκε για βιασμό στην Ελβετία, επειδή αφαίρεσε το προφυλακτικό στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου του.

Η κυρία Brodsky επισημαίνει στην έρευνά της ότι το πιο ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν forum στο Ίντερνετ στο οποίο οι άνδρες ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο να βγάλουν το προφυλακτικό και μάλιστα μοιράζονται και… συμβουλές για να γίνει αυτό χωρίς να τους αντιληφθεί ο/η σύντροφός τους.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Η δικηγόρος εξηγεί στην έρευνά της ότι υπάρχουν άνδρες οι οποίοι πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα «να μοιράζουν τον “σπόρο” τους» και αντιμετωπίζουν την κρυφή αφαίρεση του προφυλακτικού ως τακτική που εμπίπτει στα δικαιώματά τους.

ΠΗΓΗ : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea