ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις: Μειώσεις και σε όσους παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ το μήνα

syntaxeis2

– Λάθη στον μαθηματικό τύπο οδηγούν σε ποσοστό 5% αντί 20%
– Μπήκε καπέλο στο κούρεμα των επικουρικών συντάξεων με τεράστιες μειώσεις
– Φτάνουν το 50% οι μειώσεις σε συντάξεις που δεν έπρεπε να πειραχτούν

Με οριζόντιο τρόπο το ΕΤΕΑ επέβαλε ακόμη και σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω από 1.300, που προέβλεπε ο νόμος, μειώσεις που ξεπερνούν το 50%.

Ουσιαστικά έπεσε τσεκούρι σε 150.000 συνταξιούχους οι οποίοι, καθώς το λάθος δεν έχει διορθωθεί, θα δουν και στη μείωση που θα λάβουν τον Οκτώβριο την ίδια, άδικη μείωση, που περιορίζει την επικουρική τους σύνταξη κάτω από το μισό.
Το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑ, όπως φαίνεται, επέβαλαν με οριζόντιο τρόπο έναν μαθηματικό τύπο χωρίς να λάβουν όμως υπόψη τις αποδοχές σύνταξης και τα έτη ασφάλισης ανά συνταξιούχο, αλλά τον μέσο όρο ανά Ταμείο και επέβαλαν έναν γενικό κανόνα μειώσεων για όλους.

Loading...

Έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος συνταξιούχος με μικτή κύρια σύνταξη στα 1.137 και μικτή επικουρική 371 ευρώ και καθαρές αποδοχές μετά τις μειώσεις στα 1.152 ευρώ (πολύ κάτω δηλαδή από τα 1.300 που προβλέπει ο νόμος) βρέθηκε να παίρνει επικουρική αντί για 197 μόλις 147 ευρώ καθώς του επιβλήθηκε μείωση της τάξης του 25%.

loading...

Ουσιαστικά με την επιβολή του μαθηματικού τύπου ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν λαμβάνουν πλέον όπως προβλέπεται στο νόμο επικουρική σύνταξη στο 20% των συντάξιμων αποδοχών τους, αλλά κοντά στο 5%.

Ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποσχέθηκε ότι εάν υπήρξαν λάθη θα διορθωθούν, όμως τα λάθη που όπως φαίνεται υπάρχουν δεν πρόκειται να διορθωθούν ούτε και τον επόμενο μήνα με την πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου και έτσι οι συνταξιούχοι για ακόμη μια φορά θα βρεθούν διπλά χαμένοι και παραμένει άγνωστο πως θα γίνει η διόρθωση και πότε.

Πληρωμή συντάξεων Οκτωβρίου 2016: Πότε θα μπουν τα χρήματα στην τράπεζα

Η πληρωμή των συντάξεων του Οκτωβρίου στους συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ θα πληρωθούν μέσα σε ένα διάστημα 6 ημερών από τα τέλη του Σεπτεμβρίου ως τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Αναλυτικά πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις ανά Ταμείο:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 03 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 03 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή

(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη)

Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 – Πληρωμή 04 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Τρίτη.


 

www.newsit.gr

loading...