Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Συμπτώματα της Τοξικής Μούχλας στο Σπίτι σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συμπτώματα της Τοξικής Μούχλας στο Σπίτι σας.

Αισθάνεστε κούραση, μυϊκές κράμπες και πονοκέφαλο χωρίς προφανή λόγο; Έχετε επίσης ευαισθησία στο φως, δυσκολία στην αναπνοή ή προβλήματα με τη μνήμη και τη συγκέντρωση; Αισθάνεστε σύγχυση; Τότε, ίσως εμφανίζετε τα συμπτώματα που προκαλούνται από την έκθεση στη μούχλα. Η μούχλα δεν επηρεάζει μόνο ένα σύστημα του οργανισμού. Γι’ αυτό το λόγο, τα συμπτώματα ενδέχεται να είναι ποικίλα και να εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του οργανισμού. Η μούχλα, όχι μόνο επηρεάζει την όρεξη και τη διάθεση αλλά και προκαλεί μυϊκή ακαμψία και βλάπτει το αναπνευστικό σύστημα.

Η μούχλα εμφανίζεται σε πολλά χρώματα και με πολλές υφές. Μπορεί να είναι μαύρη, καφέ, κίτρινη, ροζ και πράσινη. Ίσως γνωρίζετε την πρασινόμαυρη Stachybotrys chartarum, ή αλλιώς μαύρη τοξική μούχλα, όπως είναι ευρέως γνωστή. Μπορεί να εμφανιστεί στο ξύλο, στις ινόπλακες, στις γυψοσανίδες, στο χαρτί, στη σκόνη και στα χνούδια και αποτελεί ένδειξη διαρροής νερού ή μεγαλύτερης ποσότητας υγρασίας από τη συνηθισμένη. Παρόλα αυτά, η μαύρη μούχλα δεν είναι η μόνη που πρέπει να μας ανησυχεί. Η λέξη «μούχλα» είναι ένας ευρύς όρος και χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορα είδη μυκήτων. Οι μύκητες αυτοί πολλαπλασιάζονται μέσα  στους πόρους και ενεργοποιούνται εξαιτίας της υγρασίας. Γι’ αυτό και τα βρεγμένα μπάνια, τα πατώματα των κελαριών, τα κλιματιστικά και τα φυτά σε γλάστρες διευκολύνουν την εμφάνιση μούχλας.

Η ευαισθησία στη μούχλα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αναφέρεται μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία, η έκθεση στη μούχλα σχετίζεται με αναπνευστικά προβλήματα σε ανθρώπους που κατά τ’ άλλα είναι υγιείς. Λόγω της έκθεσης στη μούχλα, ενδέχεται να προκληθεί κρίση άσθματος σε όσους υποφέρουν από άσθμα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για όσους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες των πνευμόνων. Οι γονείς με μικρά παιδιά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η έκθεση στη μούχλα κατά την παιδική ηλικία σχετίζεται με την εμφάνιση άσθματος. Με άλλα λόγια, τη μούχλα δεν πρέπει να την παίρνουμε ελαφριά τη καρδία.

Εάν πιστεύετε ότι είστε εκτεθειμένοι στη μούχλα, ελέγξτε το σώμα σας και δείτε αν εμφανίζετε συμπτώματα όπως εξανθήματα στην επιδερμίδα, συνεχή βήχα και συχνούς πονοκεφάλους. Αν τα συμπτώματά σας χειροτερεύουν τις βροχερές μέρες, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με το γιατρό σας, όπως προτρέπουν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Όταν ελέγχετε το σπίτι σας για μούχλα, δείτε για διαρροές νερού, αποχρωματισμούς και διαρροές στην οροφή. Όπου και αν βρείτε μούχλα, ψεκάστε κατευθείαν με ξύδι το σημείο που έχει προσληφθεί. Αφήστε το να μουλιάσει και μετά καθαρίστε το με ένα ξεσκονόπανο, σφουγγάρι ή χαρτί κουζίνας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βότκα με τον ίδιο τρόπο.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας – remedydaily.com

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea