Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οκτώβριος, ο μήνας της έναρξης των οργανωμένων βαρομετρικών συστημάτων και των δυνατών βροχοπτώσεων.

Η καιρική εξέλιξη το πρώτο δεκαήμερο του μήνα χωρίζεται σε 2 μέρη και δείχνει να παρουσιάζει ενδιαφέρον προς το τέλος αυτού.

Όπως αναφέρει το meteoclub, το πρώτο μέρος , από τις 2 του μήνα μέχρι τις 6 , ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση καθώς το ψυχρό σύστημα που μας επηρέασε τις προηγούμενες ημέρες θα απομακρυνθεί.

Η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει έως τις 6 Οκτωβρίου τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθούν να πνέουν με ένταση έως τα 6 με 7 Μποφόρ τοπικά , ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Το δεύτερο μέρος , από τις 6 προς 7 Οκτωβρίου μέχρι και τις 10, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση. Η εδραίωση του αντικυκλώνα στη δυτική Ευρώπη / Αζόρες νήσους (γνωστός ως Αζορικός αντικυκλώνας) θα προκαλέσει την πρώτη κατάρρευση ενός οργανωμένου βαρομετρικού συστήματος στη βορειοδυτική Ευρώπη και τμήμα αυτού θα μας επηρεάσει στις 7 Οκτωβρίου με πολλές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 7 Μποφόρ ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Οι τελευταίες 2 ημέρες του δεκαημέρου (9-10/10) ο καιρός θα παραμείνει άστατος στις ηπειρωτικές περιοχές με τοπικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το θερμόμετρο θα επιστρέψει στις φυσιολογικές τιμές και θα πέσει περίπου 3 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou