Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ιστορία: Η γυναίκα αυτή είναι αλλεργική σε ΟΛΑ, ακόμα και στον άντρα της

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η 29χρονη δεν μπορεί να τον φιλήσει, ούτε καν να είναι στο ίδιο δωμάτιο μαζί του!

Μια σοκαριστική και παράλληλα συγκινητική ανθρώπινη ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας τoBBC, με πρωταγωνίστρια μια 29χρονη γυναίκα από τη Μινεσότα, η οποία είναι αλλεργική σε ΟΛΑ, ακόμα και στη μυρωδιά του άντρα της!

Η Johana Watkins, πάσχει από ένα σπανιότατο σύνδρομο, το Mast Cell Activation Syndrome, μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία την καθιστά αλλεργική σχεδόν στα πάντα, ακόμη και στη μυρωδιά του σώματος του συζύγου της.  

Όπως η ίδια εξηγεί, δεν μπορεί να κάνει τίποτα με τον σύζυγό της, ούτε καν να είναι μαζί του στο ίδιο δωμάτιο. Αν το κάνει, ή έστω διακινδυνεύσει να του δώσει ένα φιλί, τότε θα πεθάνει.

Πώς περνά τα βράδια του το εν λόγω ζευγάρι; Την απάντηση δίνει η 29χρονη Johanna εξηγώντας ότι:

«Ο Σκοτ κι εγώ θέλουμε να βλέπουμε μαζί σειρές στην τηλεόραση. Όμως δεν μπορούμε να είμαστε μαζί στο ίδιο δωμάτιο, γιατί είμαι αλλεργική στην παρουσία του. Ο Σκοτ, λοιπόν, βρίσκεται σε ένα δωμάτιο τρεις ορόφους κάτω από το δικό μου. Έχει το φορητό υπολογιστή του και εγώ τον δικό μου και παρακολουθούμε ταυτόχρονα την ίδια σειρά και επικοινωνούμε με μηνύματα στο messenger».

Η ζωή της νεαρής γυναίκας, έχει μετατραπεί σε εφιάλτη λόγω του σπάνιου συνδρόμου σε βαρύτατη μορφή, το οποίο μεταλλάσσει εκείνα τα κύτταρα που θωρακίζουν τον οργανισμό από τις εξωτερικές απειλές. Τα κύτταρα αντί να προστατευόσουν την Τζοάνα επιτίθενται συνέχεια στον οργανισμό της. Τα συμπτώματα και η σοβαρότητα της ασθένειας διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Η Τζοάνα είναι αλλεργική σχεδόν στα πάντα και κάθε φορά κινδυνεύει να πεθάνει από αναφυλακτικό σοκ.

Γι΄ αυτό και αναγκάζεται να μένει σε μια σοφίτα με σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες και με ειδικά μηχανήματα να φιλτράρουν τον αέρα για να τον καθαρίσουν από αλλεργιογόνους παράγοντες.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Η Johanna και ο Scott Watkins, παντρεύτηκαν το 2013. Ωστόσο κανείς από τους δυο δεν περίμενε η κατάσταση της να σοβαρέψει τόσο πολύ.

Η 29χρονη εργαζόταν ως δασκάλα, και λάτρευε να πηγαίνει για πεζοπορία με τον άντρα της. Ωστόσο κάθε φορά που το έκανε υπέφερε από  ξαφνικές αλλεργίες, ημικρανίες και από σπαστική κολίτιδα.

Μετά τον γάμο του ζευγαριού, η κατάσταση της επιδεινώθηκε, και κάθε φορά ο Scott πλησίαζε το πρόσωπο του στο δικό της, εκείνη άρχιζε να βήχει ανεξέλεγκτα:

«Με το που βρισκόμουν στο ίδιο με τον Σκοτ δεν αισθανόμουν καλά. Όλα τα καθημερινά συμπτώματα της πάθησής μου χειροτέρευαν με το που αντίκριζα τον Σκοτ».

Αξέχαστη, θα της μείνει μια φορά που ο σύζυγός της πήγε για κούρεμα και μπήκε στο δωμάτιο:

«Με το που μπήκε στο δωμάτιο εμφάνισα συμπτώματα αναφυλιτικού σοκ και αναγκάστηκε να φύγει».

Εκτός από τον σύζυγό της, η Johanna είχε προηγουμένως αλλεργικές αντιδράσεις απέναντι στους γονείς της, σε φίλους και σε άλλους ανθρώπους.

Όσο για το αν υπάρχει ελπίδα; Σε αυτήν ακριβώς ποντάρουν και οι δυο τους, καθώς προς το παρόν η αγωγή που παίρνει η νεαρή δασκάλα δεν την βοηθάει, ενώ κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση της.

«Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Θέλω να είναι Τζοάνα ασφαλής, αλλά η παρουσία μου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της. Ο μόνος τρόπος για να είναι υγιής είναι να μην με βλέπει. Δεν πρόκειται να θέσω σε κίνδυνο της ζωή της. Είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον και θα περιμένουμε μέχρι να βρεθεί κάποιος τρόπος θεραπείας» λέει ο Scott.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι πως η Johanna μπορεί να έχει αλλεργικές αντιδράσεις ακόμη κι αν μυρίσει ένα τσιγάρο ή μια πίτσα από άλλα σπίτια σε απόσταση, γι’ αυτό αναγκάζεται να μένει με κλειστά παράθυρα, ιδίως όταν ο άνεμος φυσάει προς το μέρος του σπιτιού της. Δεν έχει ξεμυτίσει από τη σοφίτα της για πάνω από ένα χρόνο, παρά μόνο για να πάει στους γιατρούς. Οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους δεν έχει απειλητικές για τη ζωή της αλλεργικές αντιδράσεις, είναι τα αδέλφια της που τη βοηθάνε.

Ωστόσο, παραμένει πιστή στους όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης που αντάλλαξε με τον σύζυγό της, λέγοντας:

«Την ημέρα του γάμου μας δώσαμε όρκο να είμαστε για πάντα μαζί μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος.Δεν με νοιάζει ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένω 90 χρόνια για να γίνω καλά. Είμαι αφοσιωμένη στο σύζυγό μου και θα τον αγαπώ για πάντα». 

star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika