Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σιαμαία δίδυμα που μοιράζονταν την ίδια καρδιά δεν είχαν καμία πιθανότητα να ζήσουν, χωρίστηκαν με επιτυχία σε μια επέμβαση «σταθμό»!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σιαμαία δίδυμα που μοιράζονταν την ίδια καρδιά δεν είχαν καμία πιθανότητα να ζήσουν, χωρίστηκαν με επιτυχία σε μια επέμβαση «σταθμό»

Όταν οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι μία γυναίκα από τη Florida περίμενε δίδυμα που ήταν ενωμένα στο στήθος, είπαν στη μητέρα ότι τα μωρά της δεν θα ζούσαν. Όμως ως εκ θαύματος, τα δίδυμα επέζησαν από το διαχωρισμό, ενώ οι γιατροί ήταν συγκλονισμένοι από την εκπληκτική ανάκαμψή τους.

Η Jacquelyn και ο σύντροφός της, Mark, ενημερώθηκαν στις 20 εβδομάδες της εγκυμοσύνης ότι περίμεναν δίδυμα που ήταν ενωμένα στην καρδιά, το συκώτι, το στέρνο και το διάφραγμα και ότι τα μωρά τους δεν θα επιβίωναν, επειδή και τα δύο είχαν την ίδια καρδιά.

 

Το ζευγάρι στη συνέχεια συμβουλεύτηκε τη Δρ. Jennifer Co-Vu από το νοσοκομείο UF Health Shands, και μετά από εντατική ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε η πιθανότητα να επιβιώσουν και τα δύο μετά τον διαχωρισμό. Πρόσθεσε ότι μελέτες έδειξαν ότι είναι πολύ δύσκολο να χωριστούν οι ενωμένες καρδιές και ότι η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ενός ή και των δύο μωρών.

 

“Μας πήρε λίγο χρόνο να το δεχτούμε,” είπε η Jacquelyn στο Gainesville Sun.

Ο Mark πρόσθεσε: “Λέγαμε όχι στην επέμβαση για πολύ καιρό.”

Τα κορίτσια, η Scarlett και η Savannah, γεννήθηκαν με καισαρική τομή τον Απρίλιο του 2016.

Δύο μήνες αργότερα, τα δίδυμα υποβλήθηκαν σε διαδικασία διαχωρισμού ενώ οι γιατροί είχαν κάνει εξάσκηση τη χειρουργική επέμβαση σε μια 3D εκτύπωση. Η σχεδόν οκτάωρη επέμβαση ήταν επιτυχής και, στη συνέχεια, τα δίδυμα τέθηκαν σε μηχανική υποστήριξη για έξι εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της μετά την επέμβαση, η Jacquelyn δήλωσε: “Τα κορίτσια τα πάνε περίφημα.”

“Είναι τόσο δυνατές μαχήτριες,” είπε στο blog της.

Βλέποντας τα δίδυμα να διαχωρίζονται με επιτυχία, ο Δρ. Mark Bleiweis, διευθυντής του UF Heart Congenital Heart Center, δήλωσε: “Είναι απίστευτο να βλέπεις αυτά τα μωρά σε ξεχωριστές κούνιες.”

“Η ανάκαμψή τους ήταν απίστευτη. Ξέρω την οικογένεια από τότε που γεννήθηκαν τα μωρά, έτσι έχουμε αναπτύξει μια πραγματικά καλή σχέση,” δήλωσε ο Δρ. Bleiweis στο MailOnline.

Αυτά τα πανέμορφα κοριτσάκια μας κάνουν να πιστεύουμε στα θαύματα!

fanpage.gr,   διαφορετικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: αστυνομικός έσωσε 6χρονη και τον μπαμπά της από βέβαιο πνιγμό

Penni Syggrou

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika