Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη, αισθητός σε όλη την Ελλάδα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

– Ο σεισμός έγινε στο Αιγαίο, κοντά στις ακτές της Τουρκίας
– Είχε επίκεντρο 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης
– 10 χιλιόμετρα το εστιακό του βάθος!
– Έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές της Αττικής!
– Μετασεισμός ακριβώς στο ίδιο σημείο είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, σημειώθηκε λίγο πριν από 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά της Μυτιλήνης. Και ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής!

Αρχικά, το Γεωδυναμικό εκτίμησε την ένταση του σεισμού στα 6,2 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε στο 6,1 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 18 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στη Μυτιλήνη αλλά και στην Τουρκία, όπου επίσης έγινε αισθητός ο σεισμός.

Λίγα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, ακολούθησε ένας ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια του σεισμού, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Όταν αισθανθείτε μια σεισμική δόνηση, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν. Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α).

Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση. Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους

Εάν βρίσκεστε σε ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια. Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός ή το αυτόματο σύστημα καταιονισμού τεθεί σε λειτουργία.

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από δέντρα, πινακίδες, κτίρια, ηλεκτρικά καλώδια και κολώνες.

Εάν βαδίζετε σε πεζοδρόμιο κοντά σε κτίρια, προχωρήστε προς την είσοδο του πλησιέστερου, για να προστατευτείτε από τα διάφορα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν, όπως τούβλα, γυαλιά, σοβάδες, κ.α.

Εάν οδηγείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου. Αποφύγετε τις διασταυρώσεις, τις γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές κινδύνου. Παραμείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει η δόνηση.

Εάν βρίσκεστε σε μεγάλα καταστήματα με πολύ κόσμο ή σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, μη σπεύσετε προς τις εξόδους. Απομακρυνθείτε από ράφια με αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.

Εάν βρίσκεστε σε αναπηρική καρέκλα, μην προσπαθήσετε να σηκωθείτε. Μετακινηθείτε σε σημείο που μπορείτε να προφυλαχθείτε εφόσον αυτό είναι δυνατό, ασφαλίστε τους τροχούς και προστατέψετε το κεφάλι με τα χέρια σας.

Εάν βρίσκεστε στην κουζίνα, φύγετε μακριά από το ψυγείο, το φούρνο και τα ντουλάπια που βρίσκονται ψηλά.

Εάν είσαστε μέσα σε στάδιο ή θέατρο, παραμείνετε στο κάθισμά σας και προστατέψτε το κεφάλι με τα χέρια σας. Μην προσπαθήσετε να διαφύγετε προτού σταματήσει η δόνηση. Αποφύγετε να τρέξετε προς τις εξόδους.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προειδοποίηση από σεισμολόγους: «Αυτό το ρήγμα μπορεί να φέρει μεγάλο σεισμό, θα είναι 7 με 8,2 Ρίχτερ» – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou