Newsitamea.gr
AMEA news ΚΕΠΑ

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για ΑΜΕΑ, ΚΕΠΑ, ανασφάλιστους υπερήλικες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea21

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για ΑΜΕΑ, ΚΕΠΑ, ανασφάλιστους υπερήλικες

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο να ανέβει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, των ΑΜΕΑ και τα ΚΕΠΑ» δήλωσε ο αν. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλης.

Το νομοσχέδιο αυτό όπως ανακοίνωσε ο Δ. Στρατούλης, θα περιλαμβάνει ανακουφιστικές ρυθμίσεις για ΑΜΕΑ, ΚΕΠΑ και υπερήλικους ανασφάλιστους, όπως ότι η πιστοποίηση αναπηρίας θα γίνεται μόνο  για κάθε χρήση μία φορά. Άμεση καταργείται το παράβολο των 46.10 ευρώ, ενώ ανασυγκροτούνται τα ΚΕΠΑ, ώστε να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις. Ανασύσταση και στην επιστημονική επιτροπή του άρθρου 7 με πρόεδρο τον Γ. Ρωμανιά, ώστε να επανεξεταστούν οι ασθένειες που περιλαμβάνονται καθώς πολλές μακροχρόνιες και ανίατες ασθένειες είχαν βγει εκτός από μνημονιακές ρυθμίσεις.

[youtube id=”Jb-Txr6PNgk” width=”620″ height=”360″]

Επιπλέον επιτρέπεται η δημιουργία νέων κλιμακίων, για περισσότερους ελέγχους από το ΙΚΑ, για την ανασφάλιστη εργασία. Επανέρχεται σταδιακά το επίδομα στους υπερήλικους ανασφάλιστους άνω των 67 ετών επανορθώνοντας έτσι το «κοινωνικό έγκλημα» που είχε επιτελέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, με την κατάργησή του.

Όνειρα θερινής νυκτός να έρθει συμφωνία που θα διασπάσει το ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχει σενάριο να έρθει συμφωνία, που θα διασπάσει το ΣΥΡΙΖΑ, αυτά τα σενάρια αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός του πολιτικού κατεστημένου εντός και εκτός Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά ο Δημ. Στρατούλης ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 διαβεβαίωσε ότι «αν επιμείνουν σε νέο Μνημόνιο δεν θα υπογράψουμε και θα πάμε σε εκλογές» καθώς στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι «σταδιακά να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι».

Έκρινε τέλος «αυτονόητη» τη σύγκληση της Κ.Ο. προσθέτοντας ότι «η διαφορά μας με τα άλλα κόμματα είναι ότι τα πάντα τα συζητάμε.» ενώ διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, «αν είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας, η συμφωνία, που πιστεύω ότι θα είναι, θα στηριχτεί, αν είναι μια συμφωνία που ακυρώνει το πρόγραμμά,μας η ίδια η κυβέρνηση δεν θα φέρει μια τέτοια συμφωνία».

Επιπλέον υποστήριξε ότι «θα ήταν ατιμωτικό για την κυβέρνησή μας να κόψουμε περαιτέρω μισθούς και συντάξεις» και διαβεβαίωσε ότι με τη συμφωνία δεν θα παραβιάζεται ο βασικός κορμός του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ρώτησε μάλιστα με έμφαση: «Δεν φτάνει που δεν έχουμε ΣΣΕ και έχουν καταστραφεί οι εργασιακές σχέσεις; Δεν φτάνει που έχουμε γίνει χώρα της υποσαχάριας Αφρικής για τα εργασιακά; 665 ευρώ είναι η μέση σύνταξη και 165 οι επικουρικές, τι να κόψουμε άλλο;»

Ο αν. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ενημέρωσε τέλος ότι οι έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ και για όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

[youtube id=”QXuXzfVM_cw” width=”620″ height=”360″]

 

πηγή :  www.avgi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea