Newsitamea.gr
AMEA news SPORT AMEA

Σάρωσε τα μετάλλια η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΔΙΟΡΘΩΣΗ Ο Μπακοχρήστος πρωταγωνιστής του πρώτου ελληνικού μεταλλίου στο παγκόσμιο «Μεξικό 2017», ρεκόρ Ευρώπης ο Δήμου

Με απόλυτη επιτυχία για τη χώρα μας ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ στο Μεξικό. Η Ελλάδα κατέκτησε 19 μετάλλια και συγκεκριμένα 2 χρυσά, 7 ασημένια και 10 χάλκινα στην κολύμβηση και 1 χάλκινο με τον Δημήτρη Μπακοχρήστο στην Άρση βαρών σε πάγκο.

Αναλυτικά τα μετάλλια:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – 19 ΜΕΤΑΛΛΙΑ

2 ΧΡΥΣΑ : Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στα 100μ. ύπτιο και Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στα 100μ. πεταλούδα

7 ΑΣΗΜΕΝΙΑ: Χαράλαμπος Ταϊγανίδης 100 μ. πεταλούδα, Δημήτρης Καρυπίδης 50μ. ύπτιο, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης 50μ. ελεύθερο, Μαρία Τσάκωνα 50μ. πεταλούδα νε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, Γεράσιμος Λιγνός 200μ. μικτή, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου 50μ. ελεύθερο , Δημήτρης Καρυπίδης 150μ. μικτή ατομική

10 ΧΑΛΚΙΝΑ Αντώνης Τσαπατάκης 100μ. πρόσθιο, Γεράσιμος Λιγνός 100μ. ύπτιο, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου 50μ. ύπτιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, Απόστολος Τσαούσης 50μ. ύπτιο, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου 100μ. ελεύθερο, Γεράσιμος Λιγνός 100μ. πρόσθιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, Κωνσταντίνος Καραούζας 50μ. πρόσθιο, Ευθυμία Γκουλή 100μ. πρόσθιο, Γιάννης Κωστάκης 150μ. μικτή ατομική, Απόστολος Τσαούσης 150μ. μικτή ατομική

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ – 1 ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος ήταν ο πρωταγωνιστής του Ελληνικού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενήθηκε στο Μεξικό. Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, κατέκτησε την 3η θέση στα -54 κιλά με 170 κιλά στην πρώτη και μοναδική έγκυρη προσπάθεια.

Ο Μπακοχρήστος είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 176 και τα 178 κιλά, που ωστόσο δεν του στέρησαν το δικαίωμα να βρεθεί στο βάθρο των νικητών. Να σημειωθεί ότι 170 κιλά σήκωσε και ο τέταρτος της κατάταξης, ο Κινέζος Γιάν Βάνγκ, ωστόσο το μετάλλιο πήγε στον Μπακοχρήστο επειδή ήταν 400 γραμμάρια ελαφρύτερος.

Ο «χάλκινος» Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Δημήτρης Μπακοχρήστος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 για την επιτυχία του και όχι μόνο.

«Στόχος μου ήταν το μετάλλιο μιας και δεν είχα ξαναπάρει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι πήγα πάρα πολύ καλά γιατί μετά το Ρίο η περίοδος ήταν μεταβατική λόγω και τραυματισμών . Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το μετάλλιο αυτό και το αφιερώνω πάνω απ’ όλα στην Ελλάδα, την οικογένειά μου που με στηρίζει και στους φίλους μου. Επόμενος στόχος το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το Μάιο στη Γαλλία. Ελπίζω να φτάσω στο ψηλότερο σκαλοπάτι το βάθρου».

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea