Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ραβανί αφρός απο τη Σόφη Τσιώπου!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό!Είναι τόσο εύκολο,που το φτιάχνει και ένας αρχάριος!

Συνήθως φοβόμαστε μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο…Αυτό το ραβανί φουσκώνει,ΔΕΝ ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός!!

ΤΟ »ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ» ΡΑΒΑΝΙ!!!

ΥΛΙΚΑ

6 αυγα

1/2 ποτήρι ζαχαρη

1 ποτηρι γαλα

1 ποτηρι σπορελαιο

2 φακελάκια μπεικιν

1 βανιλια

ξυσμα 1 λεμονιου

1 σακουλακι σιμιγδαλι ψιλο(500 γρ)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 ποτήρια ζάχαρη

5 ποτηρια νερο

1 βανιλια

φλουδα και χυμο απο 1 λεμονι

1 κ.σ φρεσκο αγελαδινο βουτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτα.Χαμηλώνω στο ελαχιστο την ταχυτητα και προσθετω το σπορελαιο,το γάλα συνεχιζοντας το χτυπημα,τη βανιλια το ξυσμα,και τέλος ολο το σακουλακι με το σιμιγδαλι και το μπεικιν.

Το μίγμα θα ειναι ενας αφρατος χυλος νερουλος.Το αδειαζω σε βουτυρωμενο ταψι 30 εκ. και ψηνω στους 170 40 λεπτα περιπου.Το χαραζω σε κομματια και το αφήνω στην ακρη.

Βραζω το νερο με τη ζαχαρη,φλουδα και χυμο λεμονι,4-5 λεπτα.Προσθετω τη βανιλια και το βουτυρο χωρις να το ανακατεψω και οταν λιωσει το βουτυρο,σιροπιάζω λιγο λιγο (γιατι το ραβανι ειναι αφρος και θα διαλλυθει) με το ζεστο σιροπι,το χλίαρο γλυκο.Ειναι ονειρο!!!

πηγη :www.daddy-cool.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης