Newsitamea.gr
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

Ψωρίαση: Τι πρέπει να κάνετε για να περιορίσετε τα συμπτώματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ψωρίαση είναι μια σοβαρή, χρόνια, συστηματική ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερη ενόχληση.

Πρόκειται για γονιδιακή δερματική νόσος που προκύπτει από ελαττωματικά σήματα στο ανοσιακό σύστημα που προτρέπουν τα δερματικά κύτταρα να αναπαραχθούν πολύ γρήγορα, προκαλώντας ερυθηματώδεις λεπιδώδεις αλλοιώσεις οι οποίες προκαλούν φαγούρα, διάρρηξη του δέρματος και συχνά αιμορραγούν.

Δυστυχώς, η ψωρίαση δεν προσβάλει μόνον το δέρμα και τις αρθρώσεις, αλλά και τη ψυχολογία των ασθενών, οι οποίοι βιώνουν αμηχανία, απόρριψη, ακόμη και κατάθλιψη.

Ψωρίαση: Τι πρέπει να κάνετε για να περιορίσετε τα συμπτώματα

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η απώλεια βάρους οδήγησε σε σημαντικά καλύτερη ποιότητα ζωής και μειωμένα συμπτώματα ψωρίασης μακροπρόθεσμα.

Οι ερευνητές του Herlev and Gentofte Hospital και του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης παρακολούθησαν 60 συμμετέχοντες που έχασαν μεταξύ 10% έως 15% του σωματικού τους βάρους. Όταν τους επανεξέτασαν ένα χρόνο αργότερα είδαν ότι τα συμπτώματά τους είχαν βελτιωθεί.

Οι εδικοί επισημαίνουν ότι η απώλεια βάρους έχει σημαντική και παρατεταμένη θετική επίδραση στα συμπτώματα ψωρίασης των ενηλίκων.

Σύμφωνα με τον καθηγήτρια Arne Astrup, η ψωρίαση και η παχυσαρκία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, υπέρτασης, υψηλής χοληστερόλης και διαβήτη.

Αν πειστούν οι ασθενείς με ψωρίαση να χάσουν κιλά και να τα διατηρήσουν, θα μπορούσαν να έχουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία και στην ποιότητα ζωής τους, πρόσθεσε.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea